Verkkouutiset

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö neuvottelivat Madridissa tiistaina. / Murat CETIN MUHURDAR / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP / LEHTIKUVA

Turkki tukee Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseniksi

Maat sitoutuvat antamaan toisilleen täyden tuen kunkin maan turvallisuutta koskevia uhkia vastaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Turkki tukee kuluvan viikon Madridin huippukokouksessa Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseniksi.

– Tänään Madridissa, ennen Nato-huippukokouksen alkua, meillä oli perusteellinen tapaaminen Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin ja Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin kanssa Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin tukemana, Sauli Niinistö toteaa tiedotteessa.

Presidentin mukaan Suomen Natoon liittymisen konkreettisista askelista sovitaan jäsenmaiden kesken seuraavan kahden päivän aikana. Päätöksen kerrotaan olevan välittömästi edessä.

– Yhteisymmärrysasiakirjamme korostaa, että Suomi, Ruotsi ja Turkki sitoutuvat antamaan toinen toisilleen täyden tuen kunkin maan turvallisuutta koskevia uhkia vastaan. Kun meistä tulee Nato-liittolaisia, tämä sitoumus vahvistuu entisestään, Sauli Niinistö sanoo.

– Kun kehitämme terrorismin torjuntaa, asevientiä ja luovutuksia koskevaa yhteistyötämme, Suomi luonnollisesti toimii jatkossakin oman kansallisen lainsäädäntönsä mukaisesti.

Tasavallan presidentti kertoo ilahtuneensa siitä, että kyseinen vaihe Suomen matkalla kohti Nato-jäsenyyttä on saatu päätökseen.

– Odotan nyt hedelmällisiä keskusteluja Suomen roolista Natossa tulevien liittolaistemme kanssa täällä Madridissa, Sauli Niinistö sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)