Verkkouutiset

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu ja Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken. AFP/LEHTIKUVA/EDUARDO MUNOZ

Turkin ulkoministeri vaatii vastaamaan maan turvallisuushuoliin käytännössä

Mevlut Cavusoglu tapasi Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin New Yorkissa.

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu sanoi, ettei ole ”hyväksyttävää”, että Naton jäseniksi haluavat maat asettavat puolustusvientirajoituksia ja tukevat Turkkia uhkaavia järjestöjä.

– On turvallisuusuhkia, jotka tulevat eri lähteistä, hän sanoi keskiviikkona CNN:n mukaan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on syyttänyt Ruotsia ja Suomea Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n jäsenten ja Fethullah Gülenin kannattajien hyysäämisestä. Turkki syyttää vuoden 2016 vallankaappausyrityksen johtamisesta Gülenin kannattajia.

– Ei ole hyväksyttävää, että liittolainen, joka haluaa olla liittolainen, asettaa rajoituksia toiselle liittolaiselle puolustustarvikkeiden kanssa. Mikä on syy? Taistelumme PKK:ta vastaan. He näkevät PKK:n lähempänä itseään kuin meidät. Onko tämä hyväksyttävää, Cavusoglu sanoi.

Tavattuaan Yhdysvaltain ulkoministerin Anthony Blinkenin YK:n päämajassa New Yorkissa keskiviikkona Cavusoglu sanoi, että Turkin huolenaiheisiin pitäisi vastata ei sanoin, vaan käytännössä.

– Tämä ei koske vain Ruotsia ja Suomea, vaan myös muita liittolaisia, Cavusoglu sanoi.

Turkki, Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat julistaneet PKK:n terroristijärjestöksi.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi maanantaina, että puolustusliiton on otettava huomioon Turkin turvallisuushuoli.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS