Verkkouutiset

Tulli pidätti maaliskuussa yhteensä 21 huvialusta Venäjän pakotteisiin liittyvää jatkoselvitystä varten. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Tulli selvittää pakotelistoilla olevien huvialusten omistussuhteita

Tullin selvitykset Venäjän pakotteisiin liittyvien pidätettyjen huvialusten osalta ovat edenneet.

Kuuden huvialuksen osalta Tullin jatkoselvitykset ovat osoittaneet, että näiden taustalla on mahdollisesti pakotelistoille kuuluvia tahoja, ja Tulli on siirtänyt nämä ulosottoviranomaiselle. Viisi huvialusta on vapautettu. Muiden osalta selvitykset jatkuvat.

Tulli pidätti maaliskuussa yhteensä 21 huvialusta Venäjän pakotteisiin liittyvää jatkoselvitystä varten. Näiden lisäksi Tulli ilmoitti heti yhden aluksen ulosottoviranomaisille.

– Olemme tehneet tiivistä kansainvälistä yhteistyötä eri tahojen kanssa huvialusten omistussuhteiden selvittämiseksi. Joidenkin taustalla on erilaisia peitejärjestelyjä, joiden selvittäminen on vaativaa ja vie aikaa. Olemme panostaneet sekä valvontatarkastuksissamme että tiedustelussamme vahvasti siihen, että yhdessä EU-tasolla sovitut pakotteet toimeenpannaan mahdollisimman tehokkaasti, sanoo valvontaosaston johtaja Sami Rakshit.

Tullin jatkoselvitykset kuuden huvialuksen osalta ovat osoittaneet, että näiden taustalla on mahdollisesti EU:n Venäjälle ja Valko-Venäjälle asettamilla pakotelistoilla olevia henkilöitä tai tahoja.

Tulli on ilmoittanut näistä ulosottoviranomaiselle, joka on toimeenpaneva viranomainen pakotelistoilla olevien henkilöiden omaisuutta koskevien päätösten osalta.

Neljän aluksen osalta ei jatkoselvitysten jälkeen ollut enää syytä epäillä, että ne kuuluisivat pakotelistoilla oleville henkilöille tai tahoille. Tulli purki näiden alusten haltuunottopäätökset ja vapautti alukset tiistaina ja keskiviikkona. Näiden lisäksi aikaisemmin on vapautettu yksi alus.

Muiden Tullin pidättämien huvialusten osalta selvitykset jatkuvat.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS