Verkkouutiset

Verohallinnon logo verotoimistolla Helsingissä. LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

Toimitusjohtaja ihmettelee: Eihän veroja alentaessa ”anneta” mitään kenellekään vaan otetaan vähemmän

Juho Romakkaniemen mukaan moni tuntuu unohtavan, että verot kerätään pakolla ihmisten ja yritysten rahoista.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kummastelee julkisessa keskustelussa toistuvaa väitettä verotuksesta.

– Hyvät ystävät, muistattehan että verot on ihmisiltä ja yrityksiltä pakolla kerättyjä rahoja, Romakkaniemi toteaa X-somepalvelussa.

Etenkin vasemmisto-opposition retoriikassa toistuu usein puheenparsi, jossa esimerkiksi palkan verotuksen alentamisen kerrotaan tarkoittavan sitä, että valtio ”antaa rikkaille enemmän”.

Romakkaniemen mukaan moni tuntuu unohtavan, miten asian todellinen laita on.

– Jos seuraavana vuonna veroja tarvitsee kerätä hieman vähemmän, niin yhteiskunta ei ole ”antanut” mitään kenellekään, vaan ottanut väkisin hieman vähemmän, hän muistuttaa.

Juho Romakkaniemi jatkaa kirjoituksensa kommenttiketjussa kannattavansa pohjoismaista hyvinvointivaltiota, mutta himpun verran nykyistä tehokkaammin järjestettynä.

– Ja ymmärryksen puheissa, että yksityisten ihmisten ja yritysten tienaamat rahat ovat lähtökohtaisesti heidän omiaan. Ja että niistä verottamalla yhteiskunta rahoitetaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)