Verkkouutiset

Takseja Helsingin Päärautatieaseman vieressä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Tarvitaan lisää taksialan korjausliikkeitä”

Takseja on tänä päivänä jo vähemmän kuin ennen sääntelyn vapauttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kirjoittaa blogissaan, että nyt on hyvä paikka korjata vuoden 2018 taksiuudistusta. Etenkin, kun kaksi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa ollutta puoluetta, kokoomus ja perussuomalaiset, ovat mukana neuvottelemassa seuraavasta hallituksesta.

– Sen olemme nyt nähneet mitä taksialalle on tapahtunut. Itseasiassa heti uudistuksen jälkeen taksimäärä lähes räjähti. Uusia onnen onkijoita tuli alalle ruuhkaksi asti. Mutta tänään takseja on jo vähemmän kuin silloin kun taksien määrää säädeltiin, Heinonen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Vaikka käteni nostin – puolueeni oli mukana – niin haluan sen nyt täälläkin todeta, että itse olin uudistuksen kriitikko omassakin ryhmässä. En siis nyt vain jälkiviisastele. Nostin esille niitä huolia mm. maaseudun taksien saatavuudesta ja muusta, joiden kanssa nyt joudumme painimaan. Mutta olin vähemmistössä ja ryhmän demokratian säännöin itsekin tuin lopulta uudistusta.

Taksi Helsingin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan jopa 37 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, ettei luotettavuus sovi kuvaamaan taksialaa. Neljännes vastaajista puolestaan kokee taksit turvattomiksi. Yli 70 prosenttia taas toivoo kuljettajille erillistä taksikoulutusta.

Heinonen painotti Taksi Helsingin keskustelutilaisuudessa taksinkuljettajien koulutusvaatimusten tärkeyttä, taksamittareiden valvontaa, hintojen ennakoitavuutta ja Kela-taksien ongelmia.

– Jokaisen pitää tietää taksiin noustessaan, että mitä matka lopulta maksaa. Ja nostin esille myös sen, että mittareista voisi hyvin olla suora yhteys verottajalle ja näin osaltaan voitaisiin ehkäistä myös harmaata taloutta, Heinonen kertoo.

– Tulevalla hallituskaudella siis tarvitaan lisää korjausliikkeitä. Taksialan luotettavuus pitää palauttaa ja se vaatii niin lainsäädäntötoimia kuin myös yritysvastuuta ja myös oppimista meiltä asiakkailtakin, Heinonen toteaa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)