Verkkouutiset

Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat tammi-kesäkuussa. LEHTIKUVA/STEFAN HOLMSTRÖM

Teollisuuden tuotanto ja uusien tilausten arvo kasvussa

Tammi-kesäkuun aikana uudet tilaukset kasvoivat 9,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden kesäkuussa 7,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uudet tilaukset kasvoivat kesäkuussa eniten kemianteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 41,0 prosenttia edellisvuotta suurempi. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat edellisestä vuodesta 9,8 prosenttia ja metalliteollisuudessa 0,6 prosenttia.

Yritykset saivat tammi-kesäkuun aikana uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kemianteollisuudessa sekä metalliteollisuudessa. Kemianteollisuudessa tilaukset kasvoivat 21,6 prosenttia ja metalliteollisuudessa 10,4 prosenttia.

Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset sen sijaan laskivat tammi-kesäkuun aikana 1,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi kesäkuussa 1,3 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli kuluvan vuoden kesäkuussa 8,9 prosenttia suurempi kuin viime vuoden kesäkuussa.

Työpäiväkorjattu tuotanto oli 8,9 prosenttia suurempi verrattuna vuodentakaiseen.

Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto kasvoi eniten kemianteollisuudessa, 22,9 prosenttia. Toimialalla sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto tuotanto kasvoi 11,9 prosenttia, metalliteollisuudessa 8,2 prosenttia ja metsäteollisuudessa 6,4 prosenttia.

Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 5,8 prosenttia ja kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla 5,9 prosenttia.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS