Verkkouutiset

Matias Mäkynen SDP:n vaalivalvojaisissa Helsingissä, 2. huhtikuuta 2023., LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tekikö SDP virheitä vaalikampanjassaan? Näin vastaa Matias Mäkynen

Varapuheenjohtajan mielestä talouspoliittinen keskustelu ei ollut liian repivää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen ei katso, että puolue olisi tehnyt vaalikampanjassaan virheitä tai että esimerkiksi talouskeskustelu SDP:n ja kokoomuksen välillä olisi ollut liian repivää.

– En näe siinä kyllä mitään virhettä. Tärkeää on, että tässä on ollut selkeät vaihtoehdot, Mäkynen kommentoi asiaa Verkkouutisille SDP:n vaalivalvojaisissa Hotelli Presidentissä Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Mäkysen mielestä Suomessa on päin vastoin ollut ongelmana, että ”puolueet ovat olleet liiaksi samasta puusta” ja ihmisillä on ollut vaikea hahmottaa, onko omalla äänellä merkitystä.

Kokoomus on nousemassa vaalien suurimmaksi puolueeksi. Ääntenlaskennan edetessä SDP oli pudonnut kolmanneksi. Suurin puolue lähtee vetämään hallitustunnusteluja. Kokoomus ei ole pois sulkenut yhteistyötä perussuomalaisten eikä SDP:nkään kanssa.

Onko SDP:llä liikkumavaraa ja kompromissihaluja talouspolitiikassa, jotta tässä olisi mahdollisuuksia sinipunahallitukselle?

– Aina on valmiutta neuvotella. Talouspolitiikassa on niin paljon liikkuvia osia, että kompromissit ovat aina mahdollisia.

Vaalitenteissä SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin tyyliä osa piti varsin hyökkäävänä. Saaattoiko tämä viedä ääniä SDP:ltä?

– On meidän tehtävämme osoittaa oma vaihtehtomme ja erot muihin puolueisiin.

– Se on hänen persoonallinen tyylinsä ja aitous on se, joka toimii.

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)