Verkkouutiset

Tuhoutunut 55K6A-ajoneuvo. / dosye_shpiona / Telegram

Täsmäaseen kerrotaan tuhonneen Venäjän arvokkaan komentoajoneuvon

S-400-ohjusjärjestelmää vastaan iskettiin Ukrainan eteläosissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien kerrotaan tuhonneen Venäjän S-400-ilmatorjuntajärjestelmän komentoajoneuvon Hersonin alueella.

Sosiaalisessa mediassa jaettujen kuvien perusteella ajoneuvo olisi kärsinyt mittavia vaurioita. Ukrainan sanotaan iskeneen alueelle HIMARS-täsmäraketeilla.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Venäjä on menettänyt arvokkaana pidetyn 55K6A-komentoajoneuvon. Moderneja S-400-ilmatorjuntajärjestelmiä ei ole sijoitettu lähelle etulinjaa, sillä aiemmin vain yhden laukaisuajoneuvon on vahvistettu tuhoutuneen.

Venäjän ilmatorjuntakaluston tappiot kasvoivat huomattavasti viime syksynä, jolloin Ukraina alkoi käyttää Yhdysvaltain toimittamia HARM-tutkaohjuksia. Passiivisella sensorilla varustettu asejärjestelmä hakeutuu kohti vastapuolen tutka-asemia 25–150 kilometrin etäisyydellä.

Iskut alkoivat viime vuoden elokuussa, jolloin Venäjän väitettiin menettäneen muutamassa päivässä yli kymmenen ilmapuolustusjärjestelmää ja tutkalaitetta. Ilmapuolustuksen lamauttamisen uskotaan auttaneen Ukrainaa vapauttamaan Dnepr-joen länsipuoliset alueet Hersonissa loppuvuodesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)