Verkkouutiset

Sisäänkirjautuminen Omavero-sivulle. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Tämä voi yllättää ansiopäivärahaa saavan

Ansiopäivärahaa saatetaan verottaa palkkaa kovemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Avoimen työttömyyskassan mukaan ansiopäivärahan ja työttömyyskassan muiden etuuksien verotuksessa on huomioitava, että ennakonpidätysprosentti määritellään vähintään 25 prosentiksi, mikäli ei toimita etuutta varten erillistä verokorttia.

– Jos kassalla on käytössä palkkaa varten annettu oleva verokortti, ennakonpidätys on aina vähintään 25 prosenttia vaikka verokortissa olisi pienempi prosentti. Tämä koskee sekä suorasiirtona saatua verokorttia, että muutosverokorttia palkkaa varten, kertoo Avoimen työttömyyskassan etuuspäällikkö Kaisa Tikka.

Muutosverokortti etuuden maksatusta varten on mahdollista tilata suoraan Verohallinnon OmaVero-palvelusta, ja se voidaan toimittaa sähköisesti kassaan. Näin varmistetaan, että etuuden veroprosentti on ajan tasalla ja vastaa nykyistä verotilannetta.

Tähän asti verokortit ovat tulleet voimaan helmikuun alussa ja tammikuun ennakonpidätykset on tehty edellisen vuoden verokortin prosenttia käyttäen. Nyt tämä käytäntö kuitenkin muuttuu. Vuodesta 2025 alkaen verokortit ovat voimassa heti tammikuun alusta lähtien ja verokortin tulorajat lasketaan koko vuoden tulojen mukaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)