Verkkouutiset

Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roihan mukaan yli 73 prosenttia ohjelmistoyrityksistä arvioi kasvavansa. LEHTIKUVA/SAMI HALINEN

Tämä on Suomen nopeimmin kasvava ala

Ohjelmistoalalla on totuttu kasvulukuihin, joita muilla aloilla pidettäisiin lottovoittona.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ohjelmistoalan kattojärjestö Software Finland ry:n tuore Sykemittari kertoo, että tässä suhteessa tilanne ei ole muuttunut, sillä ohjelmistoyritysten ylivoimainen enemmistö ennakoi yhä kasvua.

Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roihan mukaan yli 73 prosenttia ohjelmistoyrityksistä arvioi kasvavansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kun tästä vähennetään liikevaihdon pienenemistä odottavat yritykset, saadaan kasvun saldoluvuksi 64 prosenttia. Tuoreessa pk-yritysten Pk-yritysbarometrissä 1/2024 sama luku oli kaikkien yritysten osalta neljä prosenttia – siis 60 prosenttiyksikköä vähemmän.

– Henkilöstömäärässä kasvun saldolukumme on 36,6 prosenttia, kun taas pk-yrityksillä yleensä luku on -3 prosenttia eli pakkasen puolella, lähes 40 prosenttiyksikköä alhaisempi, Roiha vertaa.

Mittarin mukaan vielä viime syksynä kannattavuuden parantumista odotti 80 prosenttia ohjelmistoyrityksistä, nyt sitä odottaa vajaat 63 prosenttia.

– Pudotus on siis merkittävä. Yritykset panostavat nyt kehnon taloustilanteen heikentämään kannattavuuteen, minkä seurauksena rekrytointi on hidastunut. Samaan aikaan olemme Suomen nopeimmin kasvava ala – lähes kolme neljästä yrityksestä odottaa kasvua, suhteuttaa Roiha.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)