Verkkouutiset

Opiskelijaruokailua Unicafen Kaivopihan opiskelijaravintolassa Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tämä on suomalaisten suosikkijuoma lounaalla

Vastausten mukaan mehu on vähiten suosittu vaihtoehto.

Suomalaisten suosikki lounasjuomaksi on vesi. Sen valitsee 72 prosenttia suomalaisista. Makeat juomat eivät ole lounaalla suomalaisten mieleen, sillä virvoitusjuoma ja mehu ovat epäsuosituimmat juomavaihtoehdot.

Asia ilmenee Edenredin toteuttamasta kyselytutkimuksesta.

Mehua karsastetaan virvoitusjuomaakin enemmän.

– Mehua haluaa lounaalla vain kaksi prosenttia suomalaisista. Virvoitusjuomaa kolme prosenttia. Maitokin on niitä suositumpaa. Sitä haluaa lounaalla seitsemän prosenttia suomalaisista. Kivennäisvesi on kakkossuosikki, 11 prosenttia suomalaisista ottaa mieluiten kuplivaa, Edenredin työelämäasiantuntija Laura Lahtinen sanoo tiedotteessa.

Myös kotikalja on sokeriherkkuja suositumpaa. Sen valitsee viisi prosenttia suomalaisista.

Juoman valinta lounaalla ei ole yhdentekevä, sillä 45 prosentille suomalaisista juoma on tärkeä osa lounasta.

– Lounasjuomisen suhteen kuluttaminen ei ole Suomessa aivan tasa-arvoista. Työpäivien ravintolalounaista suurin osa hankitaan lounasedulla, mutta kaupasta lounasedulla ei saa ostaa juomaa. Ruokaa saa, juomaa ja jälkiruokaa ei. Linja on luotu varmistamaan kaupasta ostetun lounaan terveellisyys, mutta kulutustilastot ja tutkimus näyttävät, että ruokajuoman lisääminen sallittujen tuotteiden listalle ei vaarantaisi tätä tavoitetta, Lahtinen kertoo.

– Esimerkiksi noin joka viides lounastaja haluaa ruokansa kanssa kivennäisvettä tai maitoa. Ne ovat ruokakaupasta ostettavia tuotteita. Ne eivät ole epäterveellisiä. Silti ne ovat lounasedulla ruokakaupassa kiellettyjä. 90 prosenttia suomalaisista lounastajista haluaa juomaksi terveellisiä vaihtoehtoja vettä, kivennäisvettä tai maitoa, Lahtinen jatkaa.

Kyselytutkimukseen vastasi 8 273 suomalaista.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)