Verkkouutiset

Orca-sukellusdrooni ilman keskimoduulia. / US Navy

Tältä näyttää USA:n massiivinen uusi meridrooni

Veden alla kulkeva alus voidaan mahdollisesti varustaa miinoilla tai pienemmillä drooneilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain laivaston upseerin sosiaalisessa mediassa julkaisema kuva on paljastanut uusia tietoja maan kehittämästä Orca-meridroonista.

Boeing toimitti ensimmäisen miehittämättömän Orca XLUUV -sukellusveneen joulukuussa 2023. Se on ollut siitä lähtien laajassa testiohjelmassa. Naval News -sivuston mukaan Yhdysvaltain laivasto saa vuoden loppuun mennessä viisi uutta Orcaa.

”Erityisen suureksi miehittämättömäksi vedenalaiseksi alukseksi” luokitellun droonin keskiosasta löytyy kuvan perusteella suurehko luukuilla varustettu säilytystila. Moduuliin voidaan sijoittaa erilaista kalustoa tehtävästä riippuen.

– Siinä on suuret luukut ylhäällä ja mahdollisesti alhaalla, mikä sopisi miinoitustehtäviin. Sivuovien kautta alus voisi lähettää liikkeelle ja ottaa vastaan pienempiä vedenalaisia drooneja, merisodankäynnin ja sukellusveneiden asiantuntija H.I Sutton kirjoittaa blogissaan.

Asiantuntija arvioi Orcan pituudeksi noin 26 metriä ja ilman keskimoduulia 15,5 metriä. Dieselsähköinen moottori antaa noin 11 000 kilometrin toimintasäteen. Miehittämättömän sukellusveneen uppouma on noin 85 tonnia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)