Verkkouutiset

Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Venäjä oli merkittävä markkina länsimaisille autonvalmistajille. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Talsa: Hangon satamaan jäänyt jumiin tuhat Venäjälle tarkoitettua autoa

Autoja on pakotteiden vuoksi jumissa myös useissa muissa Euroopan satamissa.

Hangon satamassa on jumissa tuhat Venäjälle matkalla ollutta henkilöautoa, kertoo Taloussanomat.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja pakotteet lopettavat autoviennin Venäjälle käytännössä kokonaan. Logistiikkayhtiö Assistor-Uutteran toimitusjohtajan Perttu Pirin mukaan autot ovat autotehtaiden omaisuutta, joten päätösvalta autojen kohtalosta on niillä.

– Autot ovat olleet meiltä siitä asti kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja autotoimitukset Venäjälle lakkasivat. Autot ovat kansainvälisten autotehtaiden omistuksessa eikä niillä ole mitään kytkyä Venäjälle, Piri kertoo Taloussanomille.

Ennen hyökkäystä Venäjä oli merkittävä vientimarkkina kansainvälisille valmistajille.

– Siinä vaiheessa kun Ukrainan hyökkäyssota alkoi, oli maailman merillä toimitusketjun eri vaiheissa runsaasti autoja, jotka oli alunperin suunnattu Venäjän omien satamien kautta Venäjän markkinoille, Piri sanoo.

Hänen mukaansa pakotteiden asettamisen jälkeen autoja on nyt paljon useissa eurooppalaisissa satamissa.

– Meille autoja jäi vain pieni määrä odottamaan uusia markkinoita jostain muualta päin maailmaa, mistä kysyntää löytyy. En usko, että ne jäävät Suomeen, Piri sanoo.

Hangon satamassa olevista autoista on kertonut aiemmin myös Huvufdstadsbladet.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)