Verkkouutiset

Suomalaiset vapaaehtoiset osallistuivat viime syksynä Harkovan alueen taisteluihin. / Project five bracketed crosses / Youtube

Suomalaisryhmän kerrotaan joutuneen tykistökeskitykseen Ukrainassa

Iskusta ei aiheutunut kuolonuhreja, mutta useita sotilaita loukkaantui.

Suomalaisten vapaaehtoistaistelijoiden kerrotaan joutuneen tykistökeskitykseen Ukrainassa, kertoo maassa taisteleva vapaaehtoinen Twitter-viestissään.

Viestin mukaan suomalaisryhmä oli määrätty toiseen tehtävään, ja joutui tehtävältä palatessaan venäläisjoukkojen tykistökeskitykseen.

– Loukkaantuneita, ei kaatuneita, tiivistetään viestissä suomalaisryhmän sotilaiden tilanne.

Kirjoittaja kertoo yksikön tarvitsevan tykistökeskityksen jäljiltä ripeää täydennystä lääkintätarvikkeisiin, ja kehottaa lukijoita lahjoittamaan Your Finnish Friends ry:lle, joka tukee Ukrainassa taistelevia suomalaissotilaita.

– Mikään ei ole liian pientä, Kaikki tekee minkä pystyvät, viestissä todetaan.

Suomalaisia on taistellut Ukrainassa osana Ukrainan asevoimien kansainvälistä legioonaa jo viime vuodesta lähtien. Viime syyskuussa suomalaiset ottivat osaa onnistuneeseen vastahyökkäykseen Harkovan alueella. Tuolloin suomalaissotilaat yrittivät tuhota venäläisen BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunun ja evakuoivat yhden haavoittuneen suomalaisen alueelta.

Kirjoittajan mukaan Ukrainassa taistelevat suomalaiset ovat usein osana joko 6-8 hengen taisteluryhmää tai suurempaa 26-36 hengen joukkuetta. Suomalaistaistelijat on myös ollut tapana sijoittaa samaan yksikköön.

– Suomalaiset sijoitetaan usein yhteen, koska meidän yhtenevä koulutus ja kommunikaatio tuottavat tulosta taistelukentällä, viestissä kerrotaan.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)