Verkkouutiset

Nainen tutkii sijoittamiseen liittyviä asioita Nordean verkkosivuilta Helsingissä 22. toukokuuta 2020., LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomalaiset hoitavat pankkiasiansa mieluiten kotona

Ainoastaan 14 prosenttia asioi mieluiten pankkikonttorissa.

S-pankin teettämässä kyselytutkimuksessa yli 90 prosenttia suomalaisista kertoi hoitavansa pankki- ja raha-asiansa mieluiten kotona.

Oma koti oli ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto kaikissa ikäryhmissä päihittäen selvästi muun muassa pankkikonttorin, jossa asioi mieluiten 14 prosenttia suomalaisista, ja työpaikan tai koulun, joissa pankkiasioita hoiti mieluiten 13 prosenttia.

Kyselyssä selvisi, että mieluisimpina tapoina hoitaa pankkiasioita suomalaiset pitävät verkkopankkia (74 prosenttia) ja pankin mobiilisovellusta (60 prosenttia). Tutkimustulos ei yllätä S-pankin valmennuspäällikkö Emilia Simolaa.

– Toimivat digitaaliset palvelut ovat sujuvan pankkiasioinnin kulmakivi. Sikäli tulokset käyvät yksiin arjen kokemusten kanssa. S-Pankissa esimerkiksi valtaosa kaikesta pankkiasioinnista tapahtuu nykyään digitaalisissa kanavissa, Simola sanoo tiedotteessa.

Kyselyn perusteella suomalaiset pitävät tärkeinä pankkien toiminnassa etenkin hyviä digitaalisia palveluita, edullisia hintoja sekä sitä, että kaikki tarvittavat palvelut ovat saatavilla samasta pankista. Eniten kehitettävää pankeilla on palveluidensa edullisuudessa: 44 prosenttia suomalaisista ei ole valmiita maksamaan mitään tilistä, kortista, verkkopankkitunnuksista ja pankin mobiilisovelluksesta.

Tutkimus paljasti myös muita kiinnostavia tietoja suomalaisten pankkiasioinnista.

Kyselyn perusteella suosituin päivä hoitaa pankkiasioita on maanantai. Vaikka suurin osa suomalaisista ei osannut valita mieluisinta viikonpäivää pankkiasioiden hoitoon, maanantain nimesi suosikikseen joka kymmenes vastaaja. Muut viikonpäivät saivat viiden prosentin kannatuksen. Vankinta maanantain suosio oli Pohjois- ja Itä-Suomessa.

– Maanantain suosiota voi pitää jossain määrin yllätyksenä. Moni meistä voi kuitenkin varmasti samaistua ajatukseen, että arki pyörähtää käyntiin aina maanantaisin ja silloin varmaan myös raha-asiat halutaan panna kuntoon, Simola pohtii.

Simolan mukaan kiinnostavaa on myös se, että 42 prosentilla suomalaisista on pääasiallisena pankkinaan yhä se pankki, johon heille avattiin tili lapsena.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS