Suomalaiset tislaamot ovat menestyneet Lontoossa arvostetussa alkoholialan kilpailussa IWSC:ssä (International Wine and Spirit Competition).
Kyrö Distillery Companyn rukiinen single malt -viski sai viskikategoriassa kultaa. Amerikkalaisissa ruisviskeissä on tavallisesti mukana maissia, vehnää ja ohraa, mutta Kyrön viski on tislattu suomalaisesta täysjyvärukiista.
Tislauksessa käytetään skotlantilaistyyppistä pannutislausta, joka tuo tislaamon mukaan viskiin parhaiten rukiin aromin. Kypsytys jenkkiviskien tapaan uusissa tynnyreissä tasapainottaa makua. Kyrö kuvailee lopputulosta makean tammiseksi, hedelmäiseksi ja rukiisen pippurikseksi, jopa ruutiseksi. Viskiä on toistaiseksi julkaistu rajoitetusti vain noin kaksituhatta pulloa.
Tornio Distilleryn uutuusgini Lójhtu puolestaan palkittiin hopeamitalilla modernien ginien sarjassa ja pronssimitalilla Gin & Double Dutch Tonic –sarjassa. Tislaamo´ kertoo, että aikaisemmin keväällä Lójhtu palkittiin alkoholialan ammattilaisten ehkä eniten arvostamassa International Spirits Challengessä pronssimitalilla modernien ginien sarjassa.
– Lappi on nyt kansainvälisesti kuumimpia ilmiöitä ja halusimme vangita kotiseutumme taianomaiset aromit nykyaikaiseen giniin. Aidot lappilaiset ja suomalaiset raaka-aineet olivat ainoa vaihtoehto. Hintaahan niille tulee, mutta kansainväliset mitalit ovat osoitus siitä, että valintamme oli oikea, kertoo Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander tiedotteessa.





