Verkkouutiset

Venäjän 9K35 Strela-10 -ilmatorjuntajärjestelmä Ukrainassa. / Zvezda / mil.ru

Sotilaan tilitys: Kenraaleilta räikeitä virheitä, Venäjää odottaa katastrofi

Venäjän asevoimien väitetään kuluttaneen joukkonsa loppuun talven aikana.

Venäläisjoukkojen riveissä taisteleva ja sodasta aktiivisesti kirjoittava Andrei Morozov on antanut viimeaikaisissa julkaisuissaan pessimistisiä arvioita Venäjän asevoimien kyvystä torjua Ukrainan odotettu vastahyökkäys.

Murz-nimellä tunnetun sotilaan mukaan Ukraina on valmistellut ihanteellisia olosuhteita loppusyksyn ja talven aikana koulutettujen mekanisoitujen joukkojensa käyttöön. Hän uskoo, etteivät venäläisjoukot ole varautuneet tilanteeseen riittävällä tavalla.

– Kenraalimme auttavat aktiivisesti vihollista pakottamalla sotilaita rynnäköihin tykinruoan lailla. He antautuvat suoraan viholliselle, jotka eivät edes ehdi tehdä vastarintaa, Andrei Morozov kirjoittaa Telegramissa.

Hän nostaa esiin ukrainalaisten julkaiseman videon yli 20 sotilaan ryhmästä. Iskuryhmä antautui upseeriensa kanssa.

– He ovat venäläisiä eivätkä Donetskin asukkaita. Jekaterinburgista, Orenburgista, Morozov huomauttaa.

Monet venäläiset sotabloggaajat ovat varoittaneet maan kärsineen mittavia tappioita talvihyökkäyksen aikana, jonka saavutukset jäivät hyvin vähäisiksi. Joukkojen sanotaan nyt olevan uupuneita ja alttiita mahdolliselle vastahyökkäykselle.

Morozov ennakoi Venäjälle ”hyvin vaikeaa sotilaallista katastrofia” ja pohtii, etteivät joukot pysty aiheuttamaan riittävän suuria tappioita hyökkääville ukrainalaisille.

– Niin kauan kuin johtajinamme on idiootteja ja pettureita, ja kun meillä on vielä vähemmän joukkoja kuin fiksusti johdetulla vihollisella, niin mikään muu ei ole mahdollista, sotilas kirjoittaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)