Verkkouutiset

Ukrainan panssarimiehistöt koulutuksessa Espanjassa maaliskuussa. / LEHTIKUVA / AFP / OSCAR DEL POZO

Sotakirjeenvaihtaja hämmästelee: Ukrainan panssarimiehet ovat jo valmiita

Venäläismediassa koulutuksen oli aiemmin väitetty kestävän huomattavan pitkään.

Venäjän asevoimien kirjeenvaihtaja Aleksander Kots on julkaissut huolestuneen arvion ukrainalaisten panssarimiehistöjen nopeasta koulutustahdista.

Ukrainalaisia on koulutettu länsimaisten taistelupanssarivaunujen käyttöön kevään aikana muun muassa Saksassa, Espanjassa ja Kanadassa. Ensimmäiset vaunut ovat jo tiettävästi Ukrainan alueella, jossa niitä todennäköisesti käytetään osana keväälle tai kesälle valmisteltua vastahyökkäystä.

Aleksander Kots tyrmää Venäjän mediassa aiemmin esitetyt arviot, joiden mukaan koulutuksessa tulisi kestämään pitkään.

– Ukrainalaiset panssarimiehistöt ovat jo saaneet koulutuksensa valmiiksi brittiläisillä Challenger 2 -tankeilla ja ovat palanneet Ukrainaan. Guardian-lehden mukaan useita viikkoja kestäneen koulutuksen aikana sotilaille opetettiin vaunujen käyttöä ja taistelutoimintaa, Kots kirjoittaa Telegramissa.

Sotakirjeenvaihtaja uskoo saman tapahtuvan länsimaisten hävittäjien ja helikopterien suhteen.

– Koulutus toteutetaan niin lyhyessä ajassa kuin mahdollista. Muistan, kuinka Mosulin hyökkäysoperaation aikana irakilaisessa Kayyaran lentotukikohdassa paikalliset lentäjät sanoivat, että Mi-35-helikopterien koulutus kesti 4–6 kuukautta. Intensiteetti oli näin kova, Kots pohtii.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS