Verkkouutiset

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen saapuu maa- ja metsätalousministeriöön hallituksen budjettiriihen Helsingissä 19. syyskuuta 2023. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sosiaaliturvaministeri: Julkisen talouden tilanne on luultua pahempi

Sanni Grahn-Laasosen mukaan hallituksen velvollisuus on viedä maaliin Säätytalolla sovitut tasapainotuskeinot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaaliturvaministerin Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan Suomen julkisen talouden tilanne on pahempi kuin kesäkuussa oli tiedossa.

– Hallitus ja virkakunta ovat koko kesän tehneet töitä, jotta hallitusohjelman julkista taloutta vahvistavat uudistukset saadaan valmisteltua ja voimaan sovitussa aikataulussa, Grahn-Laasonen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Eduskunnan budjettikäsittelyn aikataulusta johtuen ensi vuoden talousarviota koskevat hallituksen esitykset on annettava eduskuntaan 9. lokakuuta mennessä. Tätä aikataulua hallituksen on Grahn-Laasosen mukaan kunnioitettava, jotta eduskunnalla on riittävästi aikaa.

– Hallitusohjelma julkaistiin ja hallitus aloitti 20. kesäkuuta. Budjettilakien valmistelu käynnistyi heti. Vaalien jälkeen budjetin valmistelun aikataulu on tiukempi. Tälle emme voi mitään.

Tästä aikataulusta johtuvat hänen mukaansa valitettavasti myös lyhyet lausuntoajat.

– Oikeusministeriön säädösvalmistelun kuulemisohjeen mukaan kirjallisten lausuntojen antamiseen on varattava aikaa vähintään kuusi viikkoa, mutta lausuntoaika voi olla perustellusta syystä lyhyempi. Tällöin lausuntoaika perustellaan lausuntopyynnössä., Grahn-Laasonen toteaa.

Sosiaaliturvaministeri korostaa toivovansa, että lausuntoaikaa voitaisiin antaa enemmän.

– Budjettiaikataulusta johtuen se ei ole mahdollista. Ensi vuoden talousarviota koskevat lait on käsiteltävä tämän vuoden puolella.

Hän myös huomauttaa, että hallitusta sitovat eduskunnan budjettikäsittelyn määräajat.

– Hallituksen esitysten pääasiallinen sisältö ja uudistusten tavoitteellinen toteutusaikataulu on kerrottu hallitusohjelmassa kesäkuussa. Hallitusohjelma oli säästöjen osalta hyvin yksityiskohtainen.

Lopuksi Grahn-Laasonen korostaa, että Suomen julkisen talouden tilanne on kestämätön.

– Hallituksen velvollisuus on viedä maaliin Säätytalolla sovitut tasapainotuskeinot. Eikä se välttämättä riitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)