Verkkouutiset

Somalia ottaa al-Holista vastaan ruotsinsomaleita

Maan presidentin mukaan halukkaat naiset ja lapset voivat palata takaisin Somaliaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moni ruotsinsomalialainen toivoo Somalian evakuoivan al-Holin leirillä olevia lapsiaan ja lapsenlapsiaan, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SR.

Somalian presidentti on todennut maan selvittävän, voivatko somalitaustaiset naiset ja lapset palata länsimaiden sijasta Somaliaan.

SR on haastatellut Yassinia, jonka tytär ja kaksi lapsenlasta ovat parhaillaan kurdien vartioimalla leirillä Syyriassa. Hän on matkustanut Somaliaan edistääkseen asiaa maan hallituksen kanssa.

– Olen valmis pysymään Somaliassa, kunnes tyttäreni saadaan tänne. Se on ainoa toivo siitä, että saan hänet turvaan, Yassin sanoo.

Kurdiviranomaisten mukaan al-Holille vangituista ruotsalaisista noin puolella eli 30–40 henkilöllä on somalitausta. Somalian EU-lähettiläs Ali Said Faqi kertoo presidentin hyväksyneen suunnitelman, jolla maahan pyritään tuomaan ruotsinsomaleita lapsineen sekä henkilöitä useista muista Euroopan maista.

– Jos kukaan ei halua heitä, eivätkä eurooppalaiset hyväksy heitä takaisin, niin Somalian presidentti on päättänyt, että halukkaat naiset ja lapset voivat palata takaisin Somaliaan, Ali Said Faqi toteaa.

Diplomaatin mukaan evakuointien käytännön järjestelyt voivat osoittautua haastaviksi, sillä asiassa on kuultava Ruotsin ja kurdihallinnon edustajia. Myös Somalian turvallisuustilanne on osassa maata heikko.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)