Verkkouutiset

Sofia Virta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Sofia Virta: Ilmastotoimissa vaaditaan johtajuutta

Vihreiden kansanedustajan mukaan ilmastonmuutoksen torjunta vaatii systemaattista politiikan toteuttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden puheenjohtajaehdokas, kansanedustaja Sofia Virta vaatii Säätytalolla olevia puolueita ottamaan vastuuta ilmastotoimista.

– Ilmastokriisin ratkaiseminen vaatii vahvaa johtajuutta, ei muiden selän taakse piiloutumista. Tällä hetkellä yritykset odottavat epätietoisina tietoa Säätytalolta voivatko he luottaa siihen, että kannusteet kehittää liiketoimintaa kestävämmäksi säilyvät, Virta sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mielestään ”vanhaan fossiiliseen talouteen takertuminen nakertaa investointipohjaa ja hidastaa muutosta kestävämpään suuntaan”.

– Sen sijaan, että ylläpidetään sääntöjä, tukiaisia ja muita toimenpiteitä, jotka heikentävät yksityisen sektorin pyrkimyksiä edistää ilmastotoimia, on aika ottaa johtajuus ja kannustaa yrityksiä toimimaan vastuullisemmin. Nyt jos koskaan on oikea aika alkaa purkaa vanhentuneita fossiilisia tukia, Virta sanoo.

– Jokainen EU-maa kiristää ilmastotoimiaan. Jos hiilineutraalisuustavoitteista tingitään, harjoitetaan löyhää tai viherpesuun perustuva ilmastopolitiikkaa, lopputuloksena on Suomen kilpailukyvyn heikentyminen ja tulevaisuuden kasvumahdollisuuksien romuttaminen, hän jatkaa.

Virta painottaa, että ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii systemaattista politiikan toteuttamista, resurssien kohdentamista, tavoitteita, uusia lakeja, tiukempia säädöksiä ja sektorikohtaisia suunnitelmia.

Hänen mukaansa ilmastotoimien edistäminen on mahdollista, mutta se vaatii rohkeutta ja johtajuutta.

– Ilman todellista johtajuutta kokoomuksen ilmastotoimet jäävät puolivillaisiksi yrityksiksi, joista Suomi tulee maksamaan kalliisti tulevaisuudessa, kun jäämme jälkeen muusta maailmasta. Ilmastotavoitteiden ajamista ei voi sysätä RKP:n niskaan, vaan kokoomuksen on oltava valmis ottamaan johtajuus tästä, Virta vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)