Verkkouutiset

Venäjän puolustusministeriön tiistaina julkaisema kuva venäläisjoukoista jossain päin Ukrainaa. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Sergei Shoigu: Meillä on suunnitelma vuoteen 2025

Venäjän puolustusministerin Ukrainaa koskevasta lausunnosta on tehty kaksi eri tulkintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigulla on suunnitelma vuoteen 2025, kertovat ukrainalaiset ja venäläiset mediat.

Puolustusministeriön johdon kokouksessa tiistaina puhunut Shoigu viittasi ”sotilaalliseen erikoisoperaatioon” Ukrainassa ja sanoi, että vuoteen 2025 saakka on olemassa toimintasuunnitelma.

Shoigun arvion mukaan Yhdysvallat liittolaisineen tulee jatkamaan Ukrainan armeijan aseistamista, ja ”Hallinto Kiovassa heittää sotilaita järjettömiin hyökkäyksiin”.

– Tämän vuoksi tulemme kasvattamaan armeijan taisteluvoimaa, mistä on kiittäminen uudenaikaisten aseiden tuotantoa sekä joukkojen kouluttamisen kehittymistä operaatiossa opitun pohjalta, Shoigu sanoi.

– Toimintasuunnitelman kohtien johdonmukainen toteuttaminen vuoteen 2025 asti mahdollistaa sen, että asetetut tavoitteet saavutetaan, Shoigu jatkoi.

Ukrainalainen Gordon-uutissivusto kertoo, että osa ukrainalaisista ja venäläisistä tiedotusvälineistä tulkitsi Shoigun lausunnon siten, että Venäjä aikoo jatkaa sotaa Ukrainassa vuoteen 2025. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole oikea tulkinta.

Venäläinen, maan ulkopuolelta toimiva Agency-media raportoi Telegramissa, että Shoigun maininta vuoden 2025 suunnitelmasta viitannee aiemmin julkaistuun asiakirjaan, eli Venäjän puolustusministeriön toimintasuunnitelmaan vuosille 2019-2025. Se hyväksyttiin vuonna 2018. Suunnitelman sisältö koskee Venäjän asevoimien kehittämistä, mihin Shoigukin puheessaan viittasi.

LUE MYÖS:
Näin kävisi, jos Ukraina luovuttaisi alueita – ”Vladimir Putin ei aio neuvotella”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)