Verkkouutiset

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.. LEHTIKUVA / AFP Handout

Sergei Lavrov: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydellä ei väliä

Suomi ja Ruotsi ovat olleet jo niin läheisiä Naton kanssa, ettei Venäjän ulkoministeri katso itse liittymisellä olevan enää merkitystä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, ettei Suomen ja Ruotsin liittymisellä puolustusliitto Natoon ole merkitystä, koska maat ovat kuuluneet jo vuosien ajan liittouman suunnitelmiin, kertoo CNN.

– Suomi, Ruotsi ja muut puolueettomat maat ovat vuosia ottaneet osaa Naton sotilasharjoituksiin. Nato on ottanut huomioon niiden alueet suunnitellessaan laajentumistaan itään. Tässä yhteydessä ei sillä [liittymisellä Natoon] nähtävästi ole enää merkitystä, sanoi Lavrov.

Puhuessaan Moskovassa venäläisen Znanije-seuran tilaisuudessa Lavrov sanoi, ettei Venäjä ymmärrä, miksi Suomi ja Ruotsi ovat huolissaan turvallisuudestaan.

– Tästä syystä katsomme heidän päätöksensä, jota Washington ja Nato ovat taatusti lobanneet, Naton geopoliittisena liikkeenä Venäjän hallitsemiseksi ja toiminnan laajentamiseksi Arktiselle alueelle.

– Muuten, Suomen presidentti ja Suomen suurlähettiläät ovat kaikkialla sanoneet, etteivät he näe uhkaa Venäjän taholta. Natoon liittyminen kumpuaa muutoksista Euroopan turvallisuustilanteessa. Mutta tässä ei ole logiikkaa, Lavrov ihmetteli.

Lavrov sanoi Venäjän tarkkailevan, miten Nato ”käyttää” Suomen ja Ruotsin aluetta, ja ”tekee sitten johtopäätöksensä”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS