Verkkouutiset

Väestöliiton poikien puhelimen työntekijä Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

SDP:stä arvostellaan leikkauksia: Järjestöille ei jää aikaa sopeutua

Kansanedustajan mukaan sote-järjestöihin kohdistuvat säästöt lisäävät julkisten palveluiden kuormitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm tyrmää hallituksen päättämät leikkaukset sosiaali- ja terveysjärjestöiltä.

Malmin mukaan sote-järjestöjen tuottamilla palveluilla ja toiminnalla vähennetään julkisten palveluiden kuormitusta.

– Järjestöt tarjoavat palveluita siellä, mihin julkinen koneisto ei tarpeeksi ripeästi pääse. Palvelut ja neuvonta vastaavat nopeasti yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja antavat apua arjen haasteisiin. Tämäkin leikkaus kohdistuu suoraan yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleviin, kuten lapsiin, nuoriin, pitkäaikaissairaisiin ja vanhuksiin, hän sanoo tiedotteessaan.

Hyvinvointialueet ja kunnat eivät Malmin mukaan pysty korvaamaan järjestöjen matalan kynnyksen tukea ja ennaltaehkäisevää työtä varsinkaan, kun hallitus kiirehtii leikkauksia voimaan aiempaa nopeammin.

– Järjestöille ei anneta oikeastaan ollenkaan aikaa sopeutua ja järjestöjen oman arvion mukaan jälki tulee olemaan hurjaa. Hallituksen tulisi ymmärtää, että ei palveluntarve tule mihinkään katoamaan. Päinvastoin, se joko näkyy pahoinvointina tai valtavana paineena julkisella puolella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)