Verkkouutiset

Jalankulkijoita Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

SDP:n Nasima Razmyar: Budjettiriihi ei tuonut ratkaisua piinaavaan ongelmaan

Kansanedustajan mukaan työperäinen maahanmuutto tarvitsee voimakkaita panostuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtajan Nasima Razmyarin mielestä Petteri Orpon (kok.) hallituksen budjettiriihi ei tuonut ratkaisuja Suomea pitkällä aikavälillä piinaavaan ongelmaan. Suomen talous ei tule kasvamaan, jos maassamme ei ole tarpeeksi ihmisiä kasvua luomassa.

– Hallituksen budjettiriihessä pääministeri Petteri Orpo aloitti listaamalla yhteiskuntamme edessä näkyviä synkkiä pilviä: valtio velkaantuu ja väestö ikääntyy. Olennainen johtopäätös jäi kuitenkin puuttumaan, sillä pääministeri ei sanallakaan maininnut työperäistä maahanmuuttoa. Hiljaisuus soi korvissa, Rasmyar sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Arvostettu taloustieteilijä Vesa Vihriälä on laskenut, että reilu parinkymmentä tuhatta uutta työperäistä maahanmuuttajaa ja opiskelijaa lisää vuodessa vahvistaisi julkista taloutta jopa yli kahdella miljardilla eurolla pitkällä aikavälillä. Ilman ulkomaisia osaajia emme myöskään saa täyttä hyötyä parlamentaarisesta TKI-sovusta, kun osaajapula kuristaa yrityksiä ja tutkimusta, Razmyar sanoo.

Suomalainen elinkeinoelämä ja yritykset ovat yrittäneet Razmyarin mukaan tuoda esiin, ettei työperäistä maahanmuuttoa pidä entisestään vaikeuttaa.

– Heiltä kuuluu vahva viesti siitä, että tulevaisuuden näkymän tulee olla selkeä. Tarvitsisimme nyt voimakkaita panostuksia siihen, että ihmiset perheineen haluaisivat tulla Suomeen ja asettua tänne. Esimerkiksi kolmen kuukauden maastapotkimislainsäädäntö ei ole tällainen toimi, päinvastoin, kertoo Razmyar.

– Hallituksen sisällä vaikuttaa olevan syviä railoja. Kokoomus kyllä tietää, että työperäinen maahanmuutto on elinehto Suomelle, mutta hyväksyy perussuomalaisten haitallisen linjan päästäkseen toteuttamaan laajoja työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvaleikkauksia valtion talouden nimissä. Todellisuudessa Suomi-laiva tulee uppoamaan työvoiman saatavuuteen, ei pienituloisten lapsiperheiden asumistukeen, Razmyar päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)