Verkkouutiset

SDP:n Maria Guzenina eduskunnassa 29. helmikuuta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n mukaan Suomen EU-vaikuttaminen on hapuilevaa

Hallitukselta puuttuvat Maria Guzeninan mukaan suomalaisia yrityksiä ja työpaikkoja tukevat EU-aloitteet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen EU-politiikka tarvitsee SDP:n kansanedustajan Maria Guzeninan mukaan isänmaallista tahtoa ja tavoitetta.

– Kansallinen yhtenäisyys on ollut aina vahvuutemme. Suomen perinteisenä EU-linjana on ollut toimia populismin sijasta johdonmukaisesti ja rakentavasti, hallituskokoonpanoista riippumatta. Myös vaikeina aikoina, sanoi Guzenina pitämässään SDP:n ryhmäpuheenvuorossa eduskunnan keskustelussa EU:n avaintavoitteista.

Hänen mukaansa tilannekuva on hurja ja siitä on syytä olla huolissaan.

– Ukrainan sota, Euroopan, Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen taloudellinen kilpailu, ilmastonmuutos, luontokato, ihmisten huoli toimeentulostaan, alueellinen eriarvoisuus, Euroopan ikääntyminen ja julkisten palveluiden kriisi, Guzeninan luetteli.

– Onko syytä olla huolissaan? On ja pitääkin olla. Mutta me SDP:ssä uskomme, että nämäkin kriisit ratkotaan yhteisillä ponnisteluilla ja sitoutumalla konkreettisiin ratkaisuihin.

– EU-vaikuttaminen on hakusessa hallituksella, jonka johdossa näyttää pääministerin sijaan olevan EU-eroa tavoittelevan puolueen puheenjohtaja [Riikka] Purra. Eikä tämä ole vain meidän demareiden näkemys. Samaa lausuvat lukuisat asiantuntijat.

Guzeninan katsoo, että Suomen edun ajamisessa siilipuolustus ei riitä.

– On tarve uusille avauksille. Tarvitaan näky paremmasta tulevaisuudesta ja keinot sen rakentamiseksi. Hallituksen tavoitteista jää puuttumaan inhimillinen ihmisten Eurooppa. EU:n kilpailukyky vahvistuu vain, jos lapset ja nuoret, sekä työntekijät voivat hyvin, ja pystyvät kehittämään osaamistaan. Missä perheet voivat vaikuttaa huomiseen ja ihminen voi ikääntyä ihmisarvonsa säilyttäen.

Guzeninan mukaan Saksan ja Ranskan valtiontukipolitiikka on karannut käsistä ja ne käyttävät miljardeja euroja vahvistamaan omien yritystensä kilpailukykyä.

– Pienillä mailla kuten Suomella ei vastaavaan ole varaa. Valitettavasti nopeaa puuttumista tähän ei ole näköpiirissä ja tämä ymmärretään laajasti myös suomalaisessa elinkeinoelämässä. Tästä huolimatta hallituksen paperista puuttuvat suomalaisia yrityksiä ja suomalaisia työpaikkoja tukevat aloitteet.

EU:n ja Suomen kilpailukykyä tulee Guzeninan mukaan vahvistaa, jotta täällä olisi työtä ja hyvinvointia.

– Siksi SDP esittää EU-tason investointirahastoa, jonka tuet kohdistettaisiin parhaaseen osaamiseen ja houkuttelemaan kansainvälisiä investointeja. Tämä olisi suomalaisten yritysten etu. Tässä asiassa meidän kanssamme samassa linjassa ovat muun muassa EK ja Teknologiateollisuus. Käydään siis rauhallisesti, ja tilanteen vaatimalla ratkaisukeskeisyydellä yhteiseen pöytään. Pääministeri Orpo, uskon että tekin haluatte vahvan Suomen ja Euroopan. Tehdään meistä yhdessä vahva, Guzenina lausui ryhmäpuheenvuorossaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)