Verkkouutiset

Euroopan Unionin jäsenmaiden lippuja. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / FREDERICK FLORIN

SDP:n Kimmo Kiljunen: Esitys puolustuskomissaarista on perusteltu

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan mukaan esitys noudattaa Suomen pitkää linjaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n puolustuskomissaarin tehtävä on noussut esiin viime päivinä, kun SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ehdotti lauantaina, että Suomen tulisi lähteä ajamaan tehtävää komissioon.

Myös puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoi pitävänsä varmana, että puolustuskomissaarin tehtävä perustetaan eurovaalien jälkeen. Hän ei kuitenkaan itse lähde tavoittelemaan tehtävää.

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Kiljunen (sd.) toteaa tiedotteessaan, että EU:n puolustusyhteistyötä on syvennettävä.

– Puheenjohtaja Lindtmanin esitys on perusteltu ja sitä on syytä edistää. Suomen pitkä linja on ollut vahvistaa unionin omaa puolustusulottuvuutta, Kiljunen sanoo.

– Puolustusasioiden ministerineuvosto ja komissaari sekä tarvittaessa Euroopan parlamentin puolustusvaliokunta tulisivat vahvistamaan unionin kyvykkyyttä omaehtoiseen puolustusyhteistyöhön, hän jatkaa.

Kiljusen mukaan puolustuksen ministerineuvosto ja komissaaritehtävä luovat oikeat rakenteet edistämään monia asioita.

– EU on kyennyt toimimaan ennenäkemättömän yhtenäisesti Ukrainan tukemisessa ja Venäjän pakotteiden asettamisessa. Puolustusmenoja on nostettu ja on ymmärretty puolustushankintojen koordinoinnin tarpeellisuus, Kiljunen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)