Verkkouutiset

Opaste huoneisiin käytävällä HUSin uudessa Siltasairaalassa Helsingissä 16. tammikuuta 2023. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

SDP:n Aki Lindén: Kokoomukselle sote tulee viimeisenä

SDP:n ex-ministeri väittää, että kokoomus heikentäisi palveluja.

SDP:n kansanedustaja sekä entinen perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén näkee kokoomuksen vaaliohjelman sosiaali- ja terveyspolitiikan tavoitteiden ja keinojen olevan ”täydellisessä ristiriidassa keskenään”.

– Kokoomukselle terveys-, vanhus- ja muut sotepalvelut ovat ongelma. Puolue lupaa niiden parantamista, muun muassa hoitoon pääsyä ja terapiatakuuta, mutta ei ole valmis lisäämään niiden julkista rahoitusta. Vaikka palveluja ostettaisiin yksityisiltä, tarvitaan lisää rahoitusta.

– Yksityistäminen ei ole mikään ”taikatemppu”, jolla asiat voidaan hoitaa ilman riittävää rahoitusta. Kokoomus esittää miljardin euron leikkausta julkisiin sotemenoihin, vaikka reaalinen tarve on yksi miljardi lisää. Säädetty rahoituslaki turvaa tuon suuruisen kasvun, Lindén toteaa tiedotteessa.

Kokoomus julkaisi tiistaina puolueen vaaliohjelman. SDP:n Aki Lindénin mukaan kokoomuksen vaatimukset julkisen talouden sopeuttamisesta heikentäisivät ihmisten palveluja ja hyvinvointia.

– Tarvitaan rakennemuutos, jossa vahvistetaan peruspalveluita, kuten pääsyä lääkärille, hammaslääkärille, hoitajalle ja mielenterveyden palveluihin. Myös ikäihmisten kotihoitoa ja ympärivuorokautista hoitoa on lisättävä, kuten myös omaishoidon tukea.

– Jos nyt ryhdytään leikkaamaan palveluja, kuten kokoomus esittää, vaarantuu koko palvelujärjestelmä ja rakennemuutos ei toteudu. Edessä on syvenevä kriisi, Lindén varoittaa.

Kansanedustaja Lindénin mielestä on kuvaavaa, että kokoomuksen vaaliohjelmassa “sote tulee tärkeysjärjestyksessä viimeisenä”.

– Kansalaisten mielissä se on kuitenkin vaalien tärkein asia. Ei anneta kokoomuksen yksityistää terveydenhuoltoamme ja sosiaalipalveluitamme omille etupiireilleen, hän toteaa.

LUE MYÖS:
Kokoomus lupaa vaaliohjelmassaan: Vahvistamme suomalaisten mahdollisuutta vaurastua 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS