Verkkouutiset

Nato-maiden ulkoministerien tapaaminen marraskuun lopulla. / NATO

”SDP etunenässä torjui Nato-jäsenyyden”

Alpo Rusin mukaan ex-pääministeri Sanna Marinin Slushissa pitämä puhe on käsienpesua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiotieteiden tohtori, entinen suurlähettiläs Alpo Rusi kritisoi viestipalvelu X:ssä entisen pääministerin Sanna Marinin start-up -tapahtuma Slushissa pitämää puhetta.

Rusin mukaan Marinin väite siitä, että länsi teki virheen siinä, ettei se suhtautunut tarpeeksi kovasti Krimin miehitykseen, on käsienpesua.

Sanna Marinin Slush-puhe aikamoista käsienpesua. ”Länsi teki virheen”. Tarkoitti ettei 2014 pantu (Vladimir) Putinille kovaa kovaa vastaan. Virhe tehtiin kyllä jo aiemmin 2000-luvun alusta alkaen. Virallinen Suomi ja sdp etunenässä torjui Venäjä-kritiikin ja Nato-jäsenyyskeskustelun, Rusi kirjoittaa.

Viron entinen presidentti Toomas Hendrik Ilves on vastannut X:ssä Rusin viestiin todeten, etteivät suomalaisten poliitikkojen virheet jääneet vain siihen. Ilveksen mukaan Suomen presidentti meni niinkin pitkälle, että luonnehti virolaisia psykologisesti vaurioituneiksi, kun virolaiset eivät tukeneet Venäjän hyökkäystä Georgiaan vuonna 2008. Hän viittaa Suomen tuolloisen presidentin Tarja Halosen varovaiseen kommentointiin Georgian sodasta.

– Ei ainoastaan. Suomen piti myös luennoida Virolle. Presidentti meni niin pitkälle sanoakseen virolaisten olevan psykologisesti vaurioituneita, kun eivät tue Venäjää sen hyökkäyksessä Georgiaan, Ilves kirjoittaa.

– Mielenkiintoinen luettelo asioista, joita suomalaiset poliitikot ovat sallineet itsensä sanoa Virosta, Ilves toteaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)