Verkkouutiset

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Andrzej Duda 20. marraskuuta 2023. AFP / LEHTIKUVA / JANEK SKARZYNSKI

Sauli Niinistö: Itärajan tilanne on koko EU:n asia

Puola on lupautunut antamaan tukea rajavalvontaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön mukaan turvapaikanhakijoiden poistaminen maasta on muuttunut lähes mahdottomaksi, vaikka maahan saapuneet eivät täyttäisi turvapaikan kriteerejä.

Tämän vuoksi oikeus turvapaikkaan ja kansallinen turvallisuus ovat asettuneet rajakysymyksissä vastakkain.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän puhui aiheesta Puolassa vierailunsa yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Vierailua isännöi Puolan presidentti Andrzej Duda.

Puolan presidentti Duda korosti, että kyse ei ole vain Suomen rajasta vaan koko EU:n yhteisestä rajasta ja siten koko unionin yhteisestä asiasta. Hänen mukaansa Puola on tarvittaessa valmis auttamaan Suomea itärajan valvonnassa.

Niinistö yhtyy Dudan näkemykseen.

– Olen täysin samaa mieltä, että ei ole kyse vain Puolan, Latvian, Liettuan tai Suomen asiasta, kuinka EU:n rajoja turvataan. Se on koko Euroopan unionin asia.

– Toivon, että voimme nostaa tätä asiaa yhdessä entistä äänekkäämmin EU:n sisällä tulevaisuudessa, presidentti korostaa.

Edellisen kerran presidentti Niinistö vieraili Puolassa tammikuussa 2020, jolloin hän osallistui Auschwitzin vapautuksen 75. vuosipäivän kunniaksi järjestettyyn muistotilaisuuteen. Puolan presidentti Duda vieraili Suomessa viimeksi vuonna 2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)