Verkkouutiset

Eurokolikoita pinossa. PIXABAY

”Sanna Marinin hallituksen velan myötä yhteiskunnan liitokset nitisevät”

Kansanedustajan mukaan hyvinvointiyhteiskuntaa ei voida rakentaa velalle.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen huomauttaa, että velalle rakennettu hyvinvointiyhteiskunta ei kestä ja pahimmilla hetkellä se on heikoimmillaan.

– Jo nyt Sanna Marinin (sd.) hallituksen massiivisen lisävelanoton myötä ja korkojen nousun seurauksena sen liitokset nitisevät, Heinonen kirjoittaa verkkosivuillaan.

Hän viittaa Ylen artikkeliin, jossa talousasiantuntijat arvioitat Petteri Orpon (kok.) hallituksen leikkaustoimia. Artikkelissa asiantuntijat huomauttavat, että Orpon hallitus ei ole talouspolitiikaltaan erityisen oikeistolainen, vaikka sellaiseksi sitä oppositiossa olevat vasemmistopuolueet ovat väittäneetkin.

– Tämän hallituksen toimilla ei hyvinvointiyhteiskuntaa Suomesta tapeta eikä edes nirhata. Päinvastoin se yrittää pitää sitä siinä kunnossa, että se jatkossakin toimisi, artikkeliin haastateltu Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan johtaja Emilia Kullas sanoo.

Timo Heinosen mukaan asia on juuri niin kuin Kullas toteaa. Hän siteeraa myös juttuun haastateltua makrotaloustieteen professoria Niku Määttästä, joka sanoi artikkelissa että ”säästötoimenpiteistä huolimatta Suomessa on edelleen melko korkea veroaste ja kattava sosiaaliturva”.

– Näin se on. Me selviämme tästäkin ja toivottavasti hyvinvointiyhteiskuntammekin, Heinonen kirjoittaa.

Kaikki kolme juttuun haastateltua asiantuntijaa ovat sitä mieltä, että että Orpon hallituksen suunnitelmat ja toimet ovat nyt ”oikeansuuntaisia ja oikea-aikaisia”.

– Itse kyllä melkein olisin tästä erimieltä. Oikea aika olisi nimittäin näille rakenteellisille uudistuksille ollut jo kauan sitten – muut pohjoismaat ne ovat nimittäin jo tehneet, Timo Heinonen kirjoittaa.

Kirjoituksensa lopuksi Heinonen siteeraa tasavallan presidentti Sauli Niinistön lausahdusta, että ”tekemättä ei voi jättää”.

– Ja siitäkin muistutuksesta on jo liian kauan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)