Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Sanna Marin hyökkäsi kokoomusta vastaan: Haluavat leikata rahoittaakseen veronalennukset rikkaimmille

SDP:n puheenjohtaja sanoo, ettei kokoomuksen todellinen tavoite ole velkaantumisen taittaminen.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) syytti SDP:n puoluevaltuustolle sunnuntaina pitämässään puheessa kokoomusta lapsiperheisiin sekä pieni- ja keskituloisiin kohdistuvien leikkausten suunnittelusta veronalennuksien rahoittamiseksi.

Marin sanoo, että kokoomuksen ajamien tehokkuusohjelman, asumistuen uudistuksen, työllisyysreformin ja indeksijarrujen tarkoituksena on kaksi kertaa Juha Sipilän (kesk.) hallitusta suuremmat leikkaukset.

– Niin kutsutulla ”tehostamisella” kokoomus ajaa yhteensä kahden miljardin leikkaamiseen sosiaali- ja terveyspalveluista sekä julkisesta hallinnosta. Tällaisia summia ei voida näiltä aloilta ottaa leikkaamatta kovalla kädellä myös henkilöstöstä, Marin väittää puheessaan.

– ”Asumistuen uudistamisella” kokoomus tarkoittaa 30 prosentin leikkausta asumisen tukeen. Keskimäärin tämä tarkoittaa asumistuen saajalle yli sadan euron menetystä kuukaudessa. ”Työllisyysreformi” puolestaan on piilotettu kolmanneksen leikkaus ansioturvaan, hän jatkaa.

Myös indeksijarrua Marin kutsuu kiertoilmaukseksi sosiaaliturvan miljardileikkaukselle.

– Näitä leikkauksia erityisesti lapsiperheiden ja pieni- sekä keskituloisten toimeentuloon ei esitetä vain valtionvelan lyhentämiseksi. Kokoomus haluaa leikata, jotta se voisi rahoittaa rikkaimpiin tuloluokkiin painottuvat veronalennuksensa, pääministeri syyttää.

Kokoomuksen talouspoliittisen ohjelman mukaan indeksijarruilla tarkoitetaan julkisten menojen indeksisidonnaisuuksien tarpeellisuuden arviointia ja siirtymistä tarpeellisilta osin harkinnanvaraisiin määrärahakorotuksiin tai indeksien kehityksen hidastamista menojen kasvun hillitsemiseksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS