Verkkouutiset

Gepard-ilmatorjuntapanssarivaunu. DPA / LEHTIKUVA / MAURIZIO GAMBARINI

Saksa lupasi toimittaa lisää Gepardeja Ukrainaan

Liittokansleri toisti Saksan jatkuvan tuen Ukrainalle.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz on luvannut toimittaa lisää Gepard-ilmatorjuntapanssarivaunuja Ukrainaan.

– Jatkamme työtä tämän erittäin tehokkaan järjestelmän tarjoamiseksi, Scholz sanoi CNN:n mukaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi Scholzille tiistaina puhelussa Venäjän ilmaiskuista siviili-infrastruktuuriin, vesi- ja sähkötoimituksiin. Liittokansleri tuomitsi pommitukset ja vakuutti Ukrainalle lyhytaikaista lisäapua, hallituksen tiedottaja Steffen Hebestreit sanoi.

– Ukrainan presidentti on ilmaissut kiitollisuutensa Saksan erittäin kattavasta tuesta rahallisesti, mutta myös asetoimitusten osalta, koska tarjoamamme tykistö- ja ilmapuolustusjärjestelmät vaikuttavat erittäin merkittävästi Ukrainan kykyyn taata oma koskemattomuutensa ja suvereniteettinsa, Scholz kertoi toimittajille.

Tähän mennessä Saksan hallitus on myöntänyt lyhytaikaista taloudellista apua energiainfrastruktuurin korjaamiseen noin 56 miljoonalla eurolla, Hebestreit sanoi.

Saksa toimittaa myös yli 350 generaattoria, koska Ukraina kärsii sähkökatkoksista Venäjän pommitusten vuoksi.

Liittokansleri toisti myös Saksan jatkuvan tuen Ukrainalle, mukaan lukien ilmapuolustus ja pitkäaikainen jälleenrakennus.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)