Verkkouutiset

Voimalinjoja Espoossa 18. heinäkuuta 2022. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Sähkön käyttö väheni seitsemän prosenttia

Fingridin mukaan suomalaisten on syytä varautua sähkökatkoksiin.

Suomi on onnistunut vähentämään sähkönkulutusta seitsemän prosenttia viime vuoden syyskuuhun verrattuna, kertoo sähkön kantaverkkoyhtiö Fingrid.

Uusi arvio sähkön käytön kulutushuipusta tulevana talvena on 14 400 megawattia, mikä on 700 megawattia vähemmän kuin alkuperäinen arvio.

Kotimaisella tuotannolla pystytään Fingridin arvion mukaan kattamaan arviolta noin 12 900 megawattia, mikä sisältää Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitoksen sekä Meri-Porin tuotantolaitoksen sekä arvion tyynen ajankohdan tuulivoimatuotannosta.

EU on myös asettamassa tavoitteeksi kulutushuippujen vähentämisen viidellä prosentilla.

– Nyt on saavutettu seitsemän prosentin säästö sähkön käytössä, mikä on todella hyvä alku. Talvi ja pakkaset ovat kuitenkin vasta edessä.

– Tulevana talvena sähkön säästöllä ja käytön ajoittamisella voi olla ratkaiseva merkitys sähköpulatilanteiden välttämiseksi, toteaa Fingridin voimajärjestelmän käytön johtaja Tuomas Rauhala tiedotteessa.

Fingridin mukaan energiamarkkinoiden poikkeuksellinen tilanne jatkuu Euroopassa käytävän sodan vuoksi aiheuttaen epävarmuuksia sähkön saatavuuteen. Suomalaisten on myös syytä varautua tulevana talvena mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkökatkoihin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)