Verkkouutiset

Sähkötyöt ja sähköverkon parannustyöt jäisivät tekemättä puolustushallinnon kiinteistöissä, kuten pääesikunnassa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Sähköliiton lakko uhkaa strategisten kohteiden häiriötöntä toimintaa

Sähköliitto on tänään jättänyt lakkovaroituksen valtion liikelaitos Puolustuskiinteistöille.

Mikäli ratkaisua ei löydy, kuukauden kestävä lakko alkaa 30. toukokuuta. Se koskee suoraan kymmeniä sähköliittolaisia sekä tukitoimien kautta tuhansia sähköliittolaisia.

Sähköliiton mukaan ilmoitetun työtaistelun aikana esimerkiksi tietoliikenneasennukset, sähkötyöt ja sähköverkon parannustyöt jäisivät tekemättä puolustushallinnon kiinteistöissä, kuten pääesikunnassa ja varuskunnissa.

Liiton mukaan työtaisteluvaroituksen syynä on se, että työnantajapuoli Puolustuskiinteistöt kieltäytyy solmimasta työehtosopimusta Sähköliiton kanssa. Sen mukaan sähköliittolaisten työehdot ja edustus ovat vakavassa vaarassa valtion liikelaitoksen halutessa sanella työehdot.

– Historiallisessa tilanteessa, jossa Venäjä on hyökännyt naapuriinsa Ukrainaan ja Suomi hakee puolustusliitto Naton jäsenyyttä, kiinteistöjen häiriötön toiminta ja turvallisuus on aivan ensisijainen asia, sanoo Sähköliitto.

– Puolustuskiinteistöjen palveluksessa olevat sähköliittolaiset ovat työhönsä sitoutuneita ja maanpuolustushenkisiä, mutta nyt ei ole vaihtoehtoa: ilman työehtosopimuksen antamaa suojaa ja omaa edustajaa työntekijöillä ei ole oikeaa mahdollisuutta vaikuttaa omiin työehtoihinsa.

Osapuolet ovat neuvotelleet sopimuksesta useaan otteeseen, mutta Sähköliiton mukaan toukokuun alussa työnantajapuoli ilmoitti täysin yllättäen, ettei aio solmia työehtosopimusta sen kanssa.

Sähköliitossa on 34 000 jäsentä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS