Verkkouutiset

Laskutettavat asiakkaat on jaettu laskutusryhmiin, joita ei voi lennosta muutella esimerkiksi niin, että laskut lähetettäisiin muille ja hyvityksiä sisältävät laskut jätettäisiin odottamaan. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Sähköhyvitykset uhkaavat lykkääntyä puuttuvan hyväksynnän takia

Syynä on edelleen roikkuva valtiontukihyväksyntä.

Energiateollisuus ry:n mukaan monella sähkönmyyjällä olisi nyt tekninen valmius lähettää asiakkaille laskuja niin, että juuri säädetyn lain mukainen sähköhyvityksen ensimmäinen erä saataisiin näkymään vähennyksenä huhtikuun alkupuolella erääntyvillä laskuilla.

Sähköhyvityksiä koskevan lain mukaan hyvityksiä ei tule kuitenkaan toteuttaa ennen kuin EU:n komissio on hyväksynyt järjestelyn valtiontukena. Tätä päätöstä ei ole vielä saatu.

– Sähkönmyyjät eivät pysty käytännössä erottamaan hyvityksiä saavia ja muita laskuja toisistaan eikä laskujen lähettämistä voida lykätä loputtomiin maksuvalmiussyistä. Käytännössä komission päätöksen viipyminen johtaisi siihen, että hyvitykset joudutaan siirtämään laskutuserä kerrallaan seuraavaksi lähtevään laskuun, Energiateollisuus sanoo tiedotteessaan.

Sähköenergialaskuja lähtee kuukaudessa yhteensä suurin piirtein kolme miljoonaa.

– Laskutettavat asiakkaat on jaettu laskutusryhmiin, joita ei voi lennosta muutella esimerkiksi niin, että laskut lähetettäisiin muille ja hyvityksiä sisältävät laskut jätettäisiin odottamaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS