Verkkouutiset

Lähellä kulkenut sotilas ohjasi miinanraivausrobottia. / murchiki57 / Telegram

Robotti lähestyi rintamalla – lennokki räjäytti ilmaan

Uusia laitteita on käytetty miinanraivaukseen, ammuskuljetuksiin ja suoriin hyökkäyksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sekä Ukraina että Venäjä kehittävät kiivaasti miehittämättömiä maa-ajoneuvoja, joista voi tulla taistelukentän seuraava teknologinen murros lennokkien yleistymisen jälkeen.

Pieni määrä kauko-ohjattavia robotteja on ollut jo nyt käytössä ammuksia kuljettamassa ja miinanraivauksessa. Osa niistä on varustettu räjähteillä ja lähetetty kohti vastapuolen juoksuhautoja.

Ukrainan teknologiahankkeista vastaava ministeri Mihailo Fedorov sanoi aiemmin, että robotit voivat toimia ”asymmetrisenä vastauksena” Venäjän määrälliseen ylivoimaan. Valtio pyrkii lisäämään laitteiden tuotantoa tekemällä niistä hankintasopimuksia kymmenien eri yritysten kanssa. Ukrainan asevoimien yksiköiden tukena on jo konekiväärillä varustettu, kauko-ohjattava ChaBla-robotti.

Ukrainan asevoimat on jakanut tuoreen videon Venäjän maarobotin tuhoamisesta. Pientä laitetta käytettiin kylän lähellä kulkevan hiekkatien miinanraivaukseen.

Puolustajan joukot havaitsivat kohteen ja lähettivät sitä vastaan videolinkin kautta ohjattavan FPV-räjähdedroonin. Videolla näkyy, kuinka lennokki lentää tarkasti kohti robottia. Sen sanotaan tuhoutuneen täysin räjähdyksessä.

LUE MYÖS:
Konekiväärillä varustettu robotti yllätti ryhmän sotilaita (VU 22.3.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)