Verkkouutiset

Tulipalo Ukrainan Lvivissä lennokki-iskun jälkeen 19. syyskuuta 2023. AFP / LEHTIKUVA / YURIY DYACHYSHYN

Risto E.J. Penttilä MTV:lle: Tähän Ukraina nyt pyrkii

Asiantuntija ei usko rauhansuunnitelmien etenevän tässä tilanteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilän mukaan tällä hetkellä Ukraina pyrkii sotilaallisesti muuttamaan rintamalinjaa päästäkseen tilanteeseen, jossa rauhanneuvottelut voidaan käydä Ukrainan kannalta hyvästä asemasta.

Hän puhui aiheesta MTV:n Huomenta Suomessa.

– Tällä hetkellä tämä menee huonosti, jolloin suunnitelma B on se, että kootaan sellaista ryhmittymää, joka voisi auttaa painostamaan Venäjää, jos aselepo tulee.

Penttilä ei usko, että Ukrainan rauhansuunnitelmat menevät tässä tilanteessa paljoakaan eteenpäin. Vuosi sitten julkaistussa suunnitelmassa on kymmenen kohtaa.

Suunnitelmassa on Penttilän mukaan pari kohtaa, joita Venäjä ei voi hyväksyä tällä hetkellä.

– Ensimmäinen on se, että venäläisten joukkojen pitäisi heti vetäytyä kaikilta miehitetyiltä alueilta, mukaan lukien Krimiltä. Toinen kohta, jota Venäjä ei voi hyväksyä on se, että perustettaisiin erillinen tuomioistuin Venäjän sotarikollisille, Penttilä sanoo MTV:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)