Verkkouutiset

Satelliittikuva Venäjän puolustusasemista Zaporizzjan alueella. / Pasi Paroinen / Black Bird / Airbus Pleiades Neo / Twitter

Rintamaa linnoitetaan – tämä on asiantuntijan mukaan venäläisjoukkojen strategia

Puolustuslinjojen tarkoitus on viivyttää Ukrainaa, jotta alueelle ehditään lähettää vahvistuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreiden satelliittikuvien perusteella Venäjän asevoimat on kaivanut miehitetyille Ukrainan alueille lukuisia puolustuslinjoja ja juoksuhautojen verkostoja.

Tarkoituksena on varautua mahdollisiin Ukrainan vastahyökkäyksiin. Sotatilannetta seuraava Pasi Paroinen havainnollisti tilannetta kaupallisiin satelliittikuviin pohjautuvalla katsauksellaan.

Rintaman eteläosissa puolustusasemat on sijoitettu sopivia maastonmuotoja seuraten 25–30 kilometrin syvyyteen. Vasta neljäs vyöhyke on varsinainen pääpuolustuslinja.

Ukrainan mahdollista hyökkäystä hidastamassa ovat massiiviset juoksuhautaverkostot panssarihautoineen ja -esteineen. Alueella on todennäköisesti laajoja miinakenttiä.

FPRI-ajatuspajan vanhempi tutkija Rob Lee on jakanut Paroisen analyysin Twitterissä. Lee huomauttaa, ettei Venäjän puolustusasemien tarkoitus ole toimia läpäisemättöminä esteinä. Tämä olisi modernissa sodankäynnissä käytännössä mahdotonta.

Juoksuhautojen ja panssariesteiden verkostojen tarkoituksena on estää taktisen tason läpimurtoa muuttumasta hetkessä strategiseksi läpimurroksi. Niiden avulla pyritään viivyttämään hyökkääjän etenemistä ja lisäämään tästä koituvia tappioita.

– Jokaisen linjan läpäisyyn kuluu aikaa, minkä turvin Venäjä pystyy lähettämään alueelle vahvistuksia, Rob Lee sanoo.

Julkaisua kommentoinut Ukrainan asevoimille lennokkeja lahjoitusvaroin keräävä, Constantine-nimimerkillä kirjoittava henkilö harmittelee monien suhtautuvan epärealistisesti Ukrainan kykyyn ohittaa nopeasti vastaavat puolustusasemat. Rob Leen mukaan Venäjällä on edelleen käytettävissään suuri määrä sotilaita, vaikka joukkojen laatu on usein kyseenalaista.

– Jos nämä puolustuslinjat on kunnolla miehitetty, niin siitä tulee vaikeaa, Lee toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)