Verkkouutiset

Venäjän pommitusten tuhoja Ukrainan Harkovassa lähellä Venäjän rajaa. AFP / LEHTIKUVA / SERGEY BOBOK

Raskaita tappioita pohjoisessa – venäläisten hyökkäys hyytymässä

Joukkojen eteneminen on pysäytetty muutaman kilometrin päähän rajalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)
Venäläiset ovat vallanneet useita rajakyliä Harkovan lähellä. Ukraina on kuitenkin onnistunut vastahyökkäyksellään pysäyttämään venäläisjoukkojen etenemisen, kertoo Kyiv Post.

Ukrainan asevoimien tiedottaja Nazar Voloshynin mukaan vihollinen on pysäytetty, eikä se jatka etenemistä. Hän huomauttaa, että tavoitteena ei ole kuitenkaan vain venäläisjoukkojen pysäyttäminen, vaan niiden täydellinen tuhoaminen. Ukrainan asevoimien puolustusyksiköitä on Voloshynin mukaan vahvistettu.

Ukrainalainen sotakirjeenvaihtaja Juri Butusov kertoo, että venäläisjoukkojen eteneminen on pysäytetty kahdesta viiteen kilometriä rajalta.

– Venäläisten mukaan meidän puolustuksemme on sijoitettu ja toimii tehokkaasti. Tässä vaiheessa Venäjän hyökkäykset on torjuttu, Butusov kirjoitti Telegram-kanavallaan lauantaina.

Butusovin mukaan venäläisjoukot pyrkivät käyttämään etenemisessään tunkeutumistaktiikkaa. Joukot etsivät aukkoja Ukrainan taistelumuodostelmista itsenäisten jalkaväkiryhmien avulla. Venäjän hyökkäyksen aikana Harkovan alueen pohjoisrajoilla tuhoutui jopa 20 yksikköä venäläistä panssaroitua kalustoa, Butusov kertoo.

– Kaikki tunkeutumisyritykset havaittiin, tykistömme ja droonimme työskentelevät aktiivisesti vihollista vastaan, Butusov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)