Verkkouutiset

Videolla näkyy tavarajunan säiliö tulessa, lastina on kerrottu olleen polttoainetta. Kuvakaappaus videolta / X

Räjähtänyt venäläisjuna tulessa videolla – lastina väitetysti lentokoneen polttoainetta

Venäjä kertoo tutkivansa tapausta terroritekona.

Sosiaaliseen mediaan on ilmestynyt videoita torstain rautatieiskusta Venäjällä, jonka kerrotaan olevan Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n toteuttama. Verkkouutiset kertoi asiasta ensin eilen iltapäivällä.

Tavarajuna, jossa oli 50 vaunua, räjähti Ukrainan yleisradioyhtiö RBC:n mukaan tunnelissa Burjatiassa Baikal-Amurin radalla, joka on Venäjän tärkein raideyhteys Kiinaan.

Junan lastina kerrotaan olleen suurimmaksi osaksi dieseliä sekä lentokonepolttoainetta. Yhden säiliön kerrotaan palaneen täysin ja kahteen muuhun tuli reikä. Polttoainetta on valunut rata-alueelle ja raivaustyöt ovat kesken.

SBU:n lähde on vahvistanut CNN:lle aiemman tiedon siitä, että neljä pommia räjäytettiin, kun tavarajuna oli liikkeellä.

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Herastshenko kertoo X-alustalla, että liikenne junaradalla on keskeytynyt, koska rataan on tullut vaurioita.

Venäjä tutkii tapausta terrorismina. Venäjän mediassa on kerrottu tavarajunan säiliöiden syttyneen tuleen räjähdysten seurauksena tunnelissa Itykit-Okusikan-alueella Itä-Venäjällä ja että junaliikenne radalta on siirretty poikkeusreitille.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)