Verkkouutiset

Venäjän Lancet-räjähdelennokki lähestyy BMP-2-panssariajoneuvoa. / slovyanskasil / X

Räjähdelennokki syöksyi kohti – vaunu pelastuu videolla täpärästi tuholta

Nopeasti yleistyneet droonit ovat vakava uhka etulinjan lähellä liikkuville panssariajoneuvoille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sekä Venäjän että Ukrainan asevoimat ovat lisänneet räjähdelennokkien käyttöä etulinjassa dramaattiseen tahtiin. Kuluvan vuoden osalta tuotantomäärät liikkuvat mahdollisesti jo yli miljoonassa droonissa.

Venäläinen asevalmistaja Kalashnikov esittelee videollaan KUB-räjähdelennokkien tekemiä iskuja rintamalla. Kantaman sanotaan olevan yli 50 kilometriä.

Samaan konserniin kuuluvan Zala Aeron kehittämä Lancet on ollut aktiivisessa käytössä sodan alusta lähtien. Katapultista laukaistavat ”vaanivat ammukset” ovat vakava uhka etulinjan tuntumassa liikkuville panssariajoneuvoille ja muille kohteille.

Ukrainan 93. mekanisoidussa prikaatissa taisteleva sotilas on jakanut videon tukalasta lähikohtaamisesta lennokin kanssa. Taivaalla partioinut Lancet kääntyy kohti peltoaukean laidalla ajavaa BMP-2-rynnäkköpanssarivaunua ja syöksyy kohti sen keulaa.

Vaunu oli tapahtumahetkellä palaamassa etulinjasta. BMP:n kuljettaja ei havainnut lähestyvää kohdetta tai ei ainakaan ehtinyt reagoida siihen millään lailla. Lancet räjähti ilmeisesti aivan vaunun edessä tai osui harmittomasti sen etupanssariin.

Ukrainalaissotilaan mukaan BMP:ssä olleet miehistön jäsenet ja sotilaat olivat onnekkaita.

– Rehellisesti sanottuna tämä on ensimmäinen kerta, kun näen, ettei Lancet osunut vastaavassa tilanteessa, sotilas kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)