Verkkouutiset

Keskustan kansanedustaja Petri Honkonen. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

”Puskafarssi” – keskusta ja PS taittavat peistä EU:n yhteisvelasta

Keskustan varapuheenjohtajan mukaan PS:n sekoilu yhteisvelasta lähettää Brysseliin vaarallisen viestin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen ihmettelee perussuomalaisten sekavia kannanottoja EU:n uuteen yhteisvelkaan.

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina perussuomalaisten kertoneen suomalaisille kahta viestiä: puoluetoimisto kertoi loppuviikosta, että PS ei hyväksy yhteisvelkaa missään olosuhteissa, mutta eduskuntaryhmän puheenjohtaja (Jari) Mäkelä sanoi viikonloppuna että tiukka ”ei” yhteisvelalle on orbanismia, Honkonen toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Mäkelä ja Riikka Purra söivät puolueensa sanat viikonloppuna, kun kaksikko kertoi PS:n taluttavan Suomen neuvotteluihin uudesta yhteisvelasta Brysselin kutsun käydessä, ja puolue operoi Suomelle eduskunnassa löysän linjan uuteen yhteisvelkaan, hän jatkaa.

Honkosen mukaan Jani Mäkelä teki pohjanoteerauksen julistaessaan yhteisvelan täystyrmäyksen orbanismiksi.

– Brysselin renkimiehen puhetta, Honkonen sanoo.

– Näyttää siltä, että PS:n puoluetoimisto laulaa vielä vaalikevään lauluvihkosta, kun EU-myönteiseksi julistautunut PS-johto veisaa jo kokoomuksen virsiä.

– PS:n puskafarssi jatkui maanantaina, kun media ei tavoittanut puheenjohtaja Purraa kommentoimaan puolueen sekavaa linjaa. Kello käy, mutta Hakulista ei näy. Kuurupiilo seis ja Purra esiin, vaatii Honkonen.

Hän muistuttaa, että eduskunta niin vasemmiston, keskustan kuin kokoomuksenkin tuella hyväksyi koronan takia otetun yhteisvelan viime vaalikaudella sillä ehdolla, että kyseessä olisi ainutkertainen tapaus.

Honkonen tulkitsee, että nyt kokoomuksen johdolla ja PS:n siunauksella tämä suomalaisille annettu lupaus ollaan valmiita rikkomaan.

– Keskusta esitti viime viikolla eduskunnan suuressa valiokunnassa, että Suomi pitäisi linjan tiukkana ja lähettäisi Brysseliin vedenpitävän tuomion uusille yhteisvelkapaketeille. PS sekä kokoomus operoivat kuitenkin Suomen linjaksi löysemmän kannan.

– On pöyristyttävää, että PS ja kokoomus lievensivät Suomen kannan uuteen yhteisvelkaan. Orpon ja Purran operaatio lähettää Brysseliin selkeän sanoman: ovi uudelle yhteisvelalle on nyt Suomen puolesta virallisesti avattu, Honkonen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)