Verkkouutiset

Suomen ja Yhdysvaltain joukot harjoittelivat yhdessä marraskuussa 2023. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Puolustusvoimien komentaja Ylelle: Pysyviä Nato-joukkoja Suomeen pohditaan

Janne Jaakkolan mukaan maahan ei kohdistu välitöntä sotilaallista uhkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimien komentaja Janne Jaakkola sanoo Ylelle, että pysyvien Nato-joukkojen sijoittaminen Suomeen ei ole poissuljettua.

Suomi on Naton itäreunan valtioista ainoa, jolla ei ole muiden Nato-maiden joukkoja pysyvästi. Toistaiseksi muiden maiden joukkojen pysyvää läsnäoloa ei ole myöskään pyydetty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusvoimien komentajan mukaan tällä hetkellä tehdään suunnitelmia, miten Nato järjestää komentorakenteensa ja miten liittolaisjoukot mahdollisesti toimisivat Suomessa.

– Tästä meillä ei ole päätöksiä, vaan pohdimme eri vaihtoehtoja: onko se pidennettyä harjoitustoimintaa, rotaatiomallilla, vai muun tyyppistä toimintaa, Jaakkola toteaa Ylelle.

Hän muistuttaa, että Suomella on suhteellisen vahvat omat puolustusvoimat, eikä välitöntä tarvetta joukoille toistaiseksi ole. Pysyvien Nato-joukkojen sijoittamista ei silti ole suljettu pois.

– Mahdollisessa kriisitilanteessa vahvennuksia tarvitaan ja halutaan meidän avuksemme, ovat ne sitten joukkoja tai suorituskykyjä.

Jaakkola toteaa myös Ylelle, ettei Suomeen kohdistu välitöntä sotilaallista uhkaa. Hänen mukaansa tilanteen kehitys riippuu pitkälti Ukrainassa käytävästä sodasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)