Verkkouutiset

Kokoomuksen puoluekokous äänesti puolueen feministisyydestä. Vihreät laput äänestivät aloitetta vastaan.

Puoluekokous hylkäsi aloitteen määritellä kokoomus feministiseksi puolueeksi

Opiskelijoiden ehdotus sai kokousväeltä vain  vähän kannatusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Tampereen puoluekokouksen ensimmäinen äänestys käytiin perjantaina opiskelijaliitto Tuhatkunnan aloitteesta ”Kokoomuksesta feministinen puolue”.

Opiskelijoiden aloitteen hyväksyminen olisi aloitetekstin mukaan velvoittanut puoluehallitusta ja suosittanut kokoomuksen eduskuntaryhmää edistämään toiminnassaan feminististä politiikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

–  Kokoomus on ollut ja on edelleen monessa asiassa suunnannäyttäjä. Nyt meillä on mahdollisuus olla sitä taas tekemällä feminististä politiikkaa feministisenä puolueena. Tämä on välttämätöntä, mikäli haluamme säilyttää uskottavuutemme mahdollisuuksien tasa-arvon puolestapuhujana, opiskeiijajärjestön aloitteessa todettiin.

Kokoomuksen puoluehallitus ei lausunnossaan kannattanut ehdotusta määritellä kokoomus feministiseksi puolueeksi.

– Termi on poliittisesti kiistanalainen, etenkin nykyisin, kun siihen on tullut angloamerikkalaisesta yliopistomaailmasta peräisin olevia radikaaleja piirteitä. Puoluehallitus ei katso, että puolueen tasa-arvoajattelussa olisi sellaisia puutteita tai aukkoja, joiden korjaamiseen tällaista määrittelyä erityisesti tarvittaisiin. Näillä perusteilla puoluehallitus esittää, että puoluekokous toteaisi aloitevastauksen riittäväksi selvitykseksi aloitteen johdosta, puoluehallitus totesi. 

Puoluekokouksessa lapuin käydyssä koeäänestyksessä feministinen aloite hävisi selvästi puoluehallituksen vastaukselle. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)