Verkkouutiset

Ukrainan MiG-29-hävittäjän pilotti kuvaa toista konetta ohjaamostaan. @KpsZSU/www.twittecom

Puolan väitetään antaneen Ukrainalle salaa useita hävittäjiä

Puolalaislehden hallituslähteiden mukaan toimitus tehtiin virallisesti varaosien lähettämisen varjolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puola antoi Ukrainalle MiG-29-hävittäjiä jo viime keväänä, hallituslähteisiin viittaava Dzennik kertoo.

Puolalaislehden kolumnisti kertoo asiasta tästä löytyvässä kirjoituksessa. Siinä otetaan kantaa Saksan liittokansleri Olaf Scholzin lausuntoihin hävittäjätoimituksista Ukrainalle. Scholz sanoi keskiviikkona, ettei Ukrainalle toimitettaisi koneita. Politicon mukaan liittokansleri perusteli tätä eskalaation välttämisellä.

– Mitään hävittäjätoimituksia Ukrainalle ei ole tulossa. Tämä tehtiin alun alkaenkin selväksi – myös Yhdysvaltojen presidentin taholta, Scholz sanoi.

Kirjoituksessa kerrotaan, että ”tietty määrä” koneita toimitettiin Ukrainaan ”pitkän kiistan päätteksi” lopulta osissa ja ilmeisesti varaosatoimituksen varjolla. Tällaisia huhuja liikkui jo viime vuoden huhtikuussa, kun Puola tarjosi koneitaan Ukrainalle, mutta keskustelu tyrehtyi julkisuudessa. Esimerkiksi arvostettu CSIS-ajatushautomo arvioi kuitenkin huhtikuun lopulla 2022 julkaistussa katsauksessaan, että Puolan Migit ilmestynevät Ukrainaan ”hiljaisuudessa toimitettuina”.

Dzennikin kirjoituksessa vihjataan, että Olaf Scholz painostetaan kyllä nöyrtymään hävittäjien kohdalla samaan tapaan kuin panssarivaunujenkin kanssa. Ukrainalaispilotteja myös jo koulutetaan Yhdysvalloissa. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on pyytänyt länsimaita toimittamaan F-16-hävittäjiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)