Verkkouutiset

Rajavartija partioimassa Puolan ja Valko-Venäjän välisellä rajalla toukokuussa 2023. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / WOJTEK RADWANSKI

Puola palauttaa puskurivyöhykkeen itärajalleen

Siirtolaisten laittomat rajanylitykset Valko-Venäjältä Puolaan ovat viime viikkoina lisääntyneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puola aikoo palauttaa puskurivyöhykkeen Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen. Asiasta uutisoi muun muassa saksalainen uutismedia Tagesschau.

Puola on toistuvasti syyttänyt Valko-Venäjää ja Venäjää siirtolaisten salakuljetuksesta rajalleen. Nyt Nato-maa aikoo reagoida tähän ja on ilmoittanut aktivoivansa uudelleen puskurivyöhykkeen itänaapurinsa Valko-Venäjän rajalle.

200-metrinen puskurivyöhyke on tarkoitus palauttaa ensi viikolla, Puolan pääministeri Donald Tusk on ilmoittanut.

Puolan edellinen hallitus otti aiemmin puskurivyöhykkeen käyttöön vuonna 2021.

Siirtolaisten laittomat rajanylitykset Valko-Venäjältä Puolaan ovat lisääntyneet viime viikkoina. Puolan rajavartiolaitoksen mukaan rajalla on tapahtunut myös useita väkivaltaisia ​​välikohtauksia. Tiistaina puolalainen sotilas loukkaantui vakavasti, kun siirtolainen hyökkäsi hänen kimppuunsa veitsellä raja-aidan läpi.

Puolan hallitus ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että se aikoo vahvistaa koko itärajaansa 2,3 miljardin investointipaketilla. Puola suunnittelee rajalleen muun muassa linnoituksia, ​​esteitä ja lentoliikenteen valvontajärjestelmiä. Puola on myös valmis lisäämään joukkojensa määrää rajalla nykyisestä 5500 sotilaasta.

Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla on ollut jännittynyt Venäjän vuonna 2022 Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan alusta lähtien.

Puolan edellinen hallitus rakennutti yli 180 kilometriä pitkän ja 5,5 metriä korkean aidan Valko-Venäjän rajalle estääkseen laittoman muuttoliikkeen. Aidan rakentamisen jälkeen aiemmin perustettu kolmen kilometrin levyinen suojavyöhyke rajalta poistettiin.

Puolan rajavartiolaitos on vuoden alusta lähtien rekisteröinyt jo yli 15000 laitonta maahantulon yritystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)