Verkkouutiset

Eurovaaleissa tulisi keskittyä enemmän yleiseurooppalaisiin tekijöihin kansallisten kysymysten sijaan, arvioi professori. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Professori: Yleiseurooppalainen keskustelu unohtuu eurovaaleissa

Euroopan parlamentin poliittiset ryhmät jäävät monelle äänestäjälle etäisiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentinvaaleissa yleiseurooppalaiset teemat jäävät kansallisten kysymysten varjoon, kirjoittaa Pariisin kauppakorkeakoulun eurooppaoikeuden professori Alberto Alemanno Helsingin Sanomien vieraskynäkirjoituksessaan.

Moni äänestäjä saa vain kotimaisista lähteistä tietoa siitä, mitä EU:ssa tapahtuu, kirjoittaa Alemanno. Tämä vääristää hänen mukaansa kansalaisten tietoa unionista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kunkin valtion omat kansalliset puolueet asettavat omat ehdokkaansa vaaleihin, sen sijaan että EU-parlamentin ryhmät tekisivät sen. Kansalliset puolueet korostavat eurovaaleissakin usein kansallisia kysymyksiä.

Puolueet eivät keskity vaaleissa tuomaan esille omia Euroopan parlamentin poliittisia ryhmittymiään, Alemanno toteaa. Nämä ryhmät jäävätkin äänestäjille usein etäisiksi.

– Harva saksalainen äänestäjä ymmärtää, että äänestäessään kristillisdemokraattien CDU-puoluetta hän tukee epäsuorasti myös Ranskan Les Républicainsia, Italian Forza Italiaa ja Puolan Kansalaisfoorumia, Alemanno perustelee.

Hänen mukaansa Euroopan unioniin tulisi luoda yleiseurooppalaista poliittista keskustelua vaaliva ympäristö, jotta EU-kansalaiset ymmärtäisivät EU:n päätöksentekoa entistä enemmän ja voisivat vaikuttaa unionin politiikkaan nykyistä paremmin.

–  Viime kädessä vain kansalaislähtöisellä Euroopan unionilla, joka on vastuussa vaaleilla valitulle lainsäädäntöelimelle, voi olla valmiudet ja valtuudet vastata unionin nykyisiin ja tuleviin haasteisiin, Alemanno painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)