Verkkouutiset

Miehittämätön alus räjähtää videolla. www.twitter.com

Pommiveneet iskevät videolla Krimin Sevastopolin satamaan

Venäjä torjui Ukrainan miehittämättömiä aluksia Krimillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina iski varhain keskiviikkona aamulla kauko-ohjatuilla pommiveneillä miehitetyn Krimin Sevastopolin laivastotukikohtaan.

Hyökkäyksestä kiertää sosiaalisessa mediassa alla näkyvä video. Asiasta tässä kertovan puolustusasioita seuraavan War Zonen mukaan video on suurella todennäköisyydellä aito.

Koostevideolla näkyy, kuinka miehittämättömät alukset pyrkivät sisään satamaan. Osa veneistä näyttää osuvan alussa veden pinnalle pantuun esteeseen. Yksi veneistä räjähtää, mutta kaksi pääsee esteen yli ja etenee syvemmälle satamaan. Molemmat kuitenkin mitä ilmeisimmin räjähtivät ennen kuin osuivat satamassa oleviin venäläisiin sota-aluksiin. Videon lopussa näkyy myös räjähdys, jonka aiheuttaja ei ole selvä. War Zonen mukaan kyse voi olla Venäjän omasta tulituksesta.

Asiasta tässä kertovan Naval Newsin mukaan venäläiset onnistuivat mitä ilmeisimmin torjumaan miehittämättömät alukset konekivääritulella. Venäjä on vahvistanut satamien valvontaa ja turvatoimia Ukrainan aiempien iskujen jälkeen.

Videon perusteella iskussa saatettiin käyttää erilaisia veneitä kuin Ukrainan muissa vastaavissa hyökkäyksissä Sevastopoliin ja Novorossijskiin. Videolla näkyvien veneiden profiili näyttäisi olevan tunnettuja ukrainalaisia miehittämättömiä aluksia matalampi eikä nyt kuvatuissa veneissä ole jutun mukaan erottuvia sensoreita.

Merisodankäynnin asiantuntija H.I Sutton on julkaissut Twitterissä alla näkyvän vertailukuvan aluksista. Ukrainan sosiaalisessa mediassa on myös kiertänyt alta löytyviä kuvia Bahmutiksi nimetystä uuden tyypin miehittämättömästä aluksesta. Varmuutta tämän viikon iskussa käytetyistä veneistä ei kuitenkaan ole.

LUE MYÖS:
Video kuin toimintaelokuvasta – Näin Venäjän laivaston kimppuun iskettiin

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)