Verkkouutiset

Ukrainan sotilas rintamalla. / ab3.army

”Pillereitä ennen rynnäkköä” – Venäläiset hyökkäävät nyt etelässä

Aluetta puolustavat Ukrainan joukot kuvailevat tykistöammuspulan vaikutusta dramaattiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän asevoimat on kiihdyttänyt viime viikkoina hyökkäyksiään Donetskin alueen lisäksi monissa muissa rintamalinjan kohdissa.

Ukrainan mukaan etelässä Zaporizzjan alueelle on koottu suuri määrä joukkoja, joiden tavoitteena on ilmeisesti vallata takaisin viime kesän vastahyökkäyksessä vapautetut alueet. Puolustajat ovat torjuneet useita rynnäkköjä Robotynen kylän lähettyvillä.

Belgiasta lahjoitettua panssariajoneuvoa ajava Bohdan sanoo CNN:lle, että vihollisen räjähdelennokit ovat vaikeuttaneet huomattavasti haavoittuneiden evakuointia etulinjasta. Ukrainan sotilaiden on kannettava haavoittuneet 2–8 kilometrin päässä sijaitsevalle evakuointipisteelle. Etäisyyteen vaikuttaa myös tykistötulen määrä.

Ukrainan 65. mekanisoidun prikaatin sotilas kertoo venäläisten edenneen viime aikoina yleensä kahdella tai kolmella panssariajoneuvolla, mutta joskus jopa 15 ajoneuvolla. Jalkaväki tukee toistuvia rynnäköitä.

Tykistöammuspulaa kuvaillaan dramaattiseksi, sillä venäläisjoukkoja vastaan ei pystytä käyttämään yhtä paljon kranaatteja kuin aiemmin.

Kansalliskaartin sotilaan mukaan osa vangiksi jääneistä venäläissotilaista on ollut päihtyneitä tai muuten sekavassa tilassa.

– Kuulimme sotavangeilta, kuinka heille annetaan pillereitä ennen rynnäköitä. Kiinnijäämisen jälkeen he eivät syö tai nuku vuorokauteen, Ukrainan sotilas sanoo.

Molemmat osapuolet suorittavat joukkojensiirtoja pääosin öisin lennokkien välttämiseksi. Venäläissotilaiden käyttämiin mönkijöihin on vaikea osua tykistöllä, joten niitä jahdataan räjähdelennokeilla.

Venäjän on havaittu valmistavan räjähdedrooneja alumiinista, joten niiden räjähdekuorma ja sirpalevaikutus on aiempaa suurempi.

LUE MYÖS:
Ukraina ampunut tänään alas jo kolme hävittäjää – tästä Venäjän yletön riskinotto kertoo (VU 29.2.2024)

Tilanne rintaman eteläosissa 29.2.2024. / deepstatemap.live
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)